EKKO | EKKO XX

1. - 5. NOV
2023

Intro

I år setter vi et ekstra stort merke i primstaven, den 20-ende utgaven av vår lille festival begynner å ta form. Ekko har alltid vært et ideologisk prosjekt. Et 20 års langt forsøk på å skape et inspirerende og levende rom med eksperimentelle, elektroniske og ikke-konforme uttrykk, i samspill med vårt miljø og publikum.

Vi håper at årets festival vil oppleves åpen og utforskende, heller enn tilbakeskuende - et utgangspunkt for noe nytt. Vi ønsker som alltid å løfte frem nye impulser og retninger, men også utforske musikalske røtter og historie.

Vi arbeider for å fremme lydkunst, eksperimentell lyd og elektronisk dansemusikk – uttrykk som vi synes naturlig utfyller og komplementerer hverandre. Kunstuttrykk som både innehar spennende og kompleks tematikk, men som også kan oppleves uten å nødvendigvis ha samme forkunnskaper eller ønske om å forstå alt. I all ydmykhet mener vi det er publikumet i møte med innholdet som gjør ekko til den opplevelsen festivalen er.

Vi er stolte av å presentere de første artistene fra årets program. En gryte full av ulike kunstnerskap og sjangere - karelsk-folkemusikk i samspill med akustisk og elektronisk mørke, arabisk tekst om religion, revolusjon og frihet, meditativ minimalisme og drag-race-feltopptak, emosjonell og gripende ambient, afrikansk polyfoni og DIY-modulærsynth, basstung og hyper-rytmisk kinesisk klubbmusikk + mye mer.

Kjør festival, vi gleder oss til å oppleve dette sammen med dere. Kom, delta, opplev, fortell oss hva du elsker, fortell oss hva du syntes var pretensiøs dritt. Fortell oss om fremtiden.

Hilsen
Ekko

Program
Arena

ØSTRE - Hus for lydkunst og elektronisk musikk

Adresse:
Østre Skostredet 3
5017 Bergen
Klikk her for å finne oss på kartet

Åpningstider:
Åpningstidene varierer fra arrangement til arrangement. Sjekk festivalprogrammet for mer informasjon.

Østre er en arena for elektronisk musikk og andre eksperimentelle lydbaserte kunstformer. Vi jobber me produksjon, programmering, formidling og opplevelse av nye eksperimentelle lyduttrykk. I løpet av året arrangerer vi konserter, klubbkvelder, utstillinger, kunstinstallasjoner og andre unike arrangementer.

Østre rommer ulike prosjektrom, bar og lydstudio for produksjon.Innholdsproduksjonen på huset er omfattende, mangfoldig og nyskapende. Gjennom dialog med kunstnere, arrangører og publikum lager vi et program som både vi og vårt publikum engasjerer seg for. Det er i krysningspunktet mellom ulike uttrykk, formidlingspraksiser i møtet mellom ulike publikumsgrupper at mange viktige synergier oppstår.

SLETTEBAKKEN KIRKE

Adresse
Vilhelm Bjerknes' vei 31

Info

Besøksadresse
Østre Skostredet 3
5017 Bergen - Norge

Ønsker du å komme i kontakt med oss?
info@ekko.no

Booking/programforslag
Send fysiske utgivelser pr post, eller bruk elektronisk kontaktinfo over. Alle programforespørsler blir lest, men vi har dessverre ikke kapasitet til å svare på alt

OM EKKO-FESTIVALEN

Ekko Festival er en årlig festival for eksperimentell og elektronisk musikk i Bergen: den første utgaven ble presentert i 2003. Festivalen blir arrangert av Ekko på Østre, og på ulike lokasjoner i Bergen og omegn. Festivalen fokuser på å tilby både et internasjonalt og et lokalt program med eksperimentell og elektronisk musikk som dekker en rekke sjangre, sub-sjangre og unike utrykk. På festivalen kan man oppleve etablerte artister, oppdaget nye prosjekter, spennende lydkunst, installasjoner, utstillinger og samtaler, heftige klubb-orienterte opplevelser, og grensesprengende DJer som pusher scenen for elektronisk musikk fremover.

Ekko har siden 2003 presentert over 1000 ulike artister fra hele verden. Her er noen navn som har spilt på festivalen: Nils Frahm, Jon Hopkins, James Holden, Holly Herndon, Planningtorock, Pantha Du Prince & The Bell Laboratory, Laurel Halo, Andrew Weatherall, DJ Harvey, Todd Terje (bestillingsverk), rRoxymore, Mykki Blanco, Suzanne Ciani, Matias Aguayo, El Perro Del Mar, Optimo DJs, C.A.R., Jenny Hval, Ata Kak, Aïsha Devi, Molly Nilsson, Stiletti-Ana, Caterina Barbieri, Moderat, Floating Points mfl.

EKKOFESTIVAL ER STØTTET AV

Kulturdirektoratet, Bergen Kommune & Vestland Fylke

Frivillig

Har du lyst til å være frivillig under årets festival? Meld deg på Ekko Festival 2023!

I år fyller Ekko 20 år og vi feirer det med 5 dager fylt til randen av artister, fine folk og godt humør. Du finner oss på mange ulike plasser i Bergen og omegn fra 01.-05. november! I løpet av disse dagene trenger vi hjelp med transport, rigging, matlaging, artistbevertning, festivalbevertning, selge og skanne billetter og mye mer.

For å bli frivillig under festivalen, meld deg opp her.

Do you want to be a volunteer during this year's festival? Sign up for Ekko Festival 2022!

This year we celebrate the 20th anniversary for the Ekko Festival with 5 days filled to the brim with artists, great people and smiles all around. You'll find us on several different location in Bergen and surrounding areas. During the festival we'll need help with transport, rig, cooking, artist care, festival hosts, selling and scanning tickets and much more.

To volunteer for the festival, apply here.

Arkiv
Nina Kraviz Foto Cecilie Bannow