Fergus Tibbs: «Acid re-work»

Ekko presenterer:

Fergus Tibbs: «Acid re-work»


I løpet av Ekkofestivalen kan du finne Fergus Tibs sin installasjon «(ACID RE-WORK)» i første etasje på Østre, Oram. Denne installasjonen er som en kombinasjon av et kunstverk og en sosial samlekrok.

Fergus Tibs er en skikkelig pakke. Han er DJ-en som får deg til å danse, kunstneren som får deg til å reflektere, og kulturprodusenten som får deg til å lure på hva i all verden som skjer. Musikk er en inspirasjonskilde, og tittelen på verket «(ACID RE-WORK)» er en hyllest til acid house-musikkens ville dager og den grenseløse kunsten med å mikse og trikse med låter.

Tibbs er ikke bare en vanlig DJ eller kunstner. Han er en ekte mester i å snu opp ned på ting. Han tar inspirasjon fra acid house-musikken, der det å sample, stjele, røre om og remikse er hverdagskost. Og akkurat som på et overfylt dansegulv, er publikum hjertet i installasjonen.

Når det kommer til selve installasjonen, er den satt sammen med gjenbrukbare materialer som om de var LEGO-klosser. Deler av malt treverk blir satt sammen på ulike måter. Dette er faktisk andre gang Tibbs har montert denne installasjonen. Først versjonen han lagde het «DUB Version». Denne beskrev han som en paviljong for samtaler, opptredener og fester. Uansett hvor Fergus setter opp dette settet med gjenbrukbare materialer i byen, blir det alltid omformet og forvandlet på nye og kreative måter, og verket blir rikere for hver gang det gjøres om.Dato: onsdag 1.11. - lørdag 4.11.

Sted: Østre, Oram 1.etg

Fergus Tibbs: «Acid re-work»