2023-11-03 - Grand River: «All Above»

Grand River: «All Above»

(Editions Mego / Nederland)

Altoppslukende og følelsesladde lydlandskaper som er både vakre og tankevekkende - du kan velge å dykke dypt inn i den luftige, men samtidig trykkende og omsluttende lyden, eller bruke det som en bakgrunn for egne tankerekker. Den nederlandske/italienske artisten Aimée Portioli aka Grand River fremfører «All Above».

Lys og scenografi skapes av Marco Ciceri, Grand Rivers mangeårige samarbeidspartner. Mellom lys og mørke, lysprojeksjoner, røyk og speil, er showet en uhåndgripelig setting for kontemplasjon og fordyping, som inviterer lytteren til å slippe taket.

Multiinstrumentalisten Grand River lager eksperimentell elektronisk musikk med sterke emosjonelle farger. Hennes arbeid trekker mot minimalisme og ambient, det er atmosfærisk og rytmisk komplekst, hvor hun tar i bruk en mengde kontemporære og komposisjonelle produksjonsteknikker. Navnet Grand River vekker assosiasjoner til natur og bevegelse som er to helt sentrale krefter i Portioli sitt arbeid.

Hennes første utgivelse «Crescente» ble gitt ut på Spazio Disponible i 2017 og ble av XLR8R kåret til årets beste utgivelse. Deretter fulgte debutalbumet «Pineapple» (Spazio Disponible, 2018), og albumet «Blink A Few Times To Clear Your Eyes» (Editions Mego, 2020), ble kåret til årets beste album av Inverted Audio. Hennes siste album «All Above» (Editions Mego, 2023) er en rørende og oppslukende opplevelse.Dato: fredag 3.11.

Åpningstid: 11:00 - 01:30

Tid: 21:15 - 22:00

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Billetter:Dagspass Fredag 3.nov
Gjelder programmet denne dagen, inkl, konserter på Østre, lyskunst på Kjødehallen, og utendørs lydinstallasjon på Siljustøl.
220 Kr