EKKO | 2023-11-03 - Grand River: «All Above»

Grand River: «All Above»

(Editions Mego / Nederland)

Altoppslukende og følelsesladde lydlandskaper som er både vakre og tankevekkende - du kan velge å dykke dypt inn i den luftige, men samtidig trykkende og omsluttende lyden, eller bruke det som en bakgrunn for egne tankerekker. Den nederlandske/italienske artisten Aimée Portioli aka Grand River kommer til årets Ekkofestivalen for å fremføre hennes siste plate «All Above».

Lys og visuell scenedesign blir fremført live av Marco Ciceri, Grand Rivers mangeårige samarbeidspartner. Mellom lys og mørke, lysprojeksjoner, røyk og speil på bevegelige motorer som reflekterer lysstråler, er showet en uhåndgripelig setting for kontemplasjon og fordyping, som inviterer lytteren til å slippe taket.

Multiinstrumentalisten Grand River lager eksperimentell elektronisk musikk med sterke emosjonelle farger. Hennes arbeid trekker mot minimalisme og ambient, det er atmosfærisk og rytmisk komplekst, hvor hun tar i bruk en mengde av kontemporære og komposisjonelle produksjonsteknikker. Navnet Grand River vekker assosiasjoner til natur og bevegelse som er to helt sentrale krefter i Portioli sitt arbeid.

Hennes første utgivelse «Crescente» ble gitt ut på Spazio Disponible i 2017 og ble kåret av XLR8R som ble kåret til årets beste utgivelse. Deretter fulgte debutalbumet «Pineapple» (Spazio Disponible, 2018), som høstet god kritikk fra The Quietus, og albumet «Blink A Few Times To Clear Your Eyes» (Editions Mego, 2020), ble kåret til årets beste album av Inverted Audio. Flere av hennes verk har funnet veien til ulike compilations av blant annet Ghostly International, Tresor og Longform Edition.

Hennes siste album «All Above» (Editions Mego, 2023) er en rørende og oppslukende opplevelse, som vi vil få oppleve på årets Ekkofestival. Når vi hører låtene fra Grand Rivers siste utgivelse på scenen, vil vi bli fordypet i en følelsesladet opplevelse. Vi blir tatt med på en reise gjennom ulike tilstander, atmosfærer, klanglyder, rytmer og melodier, noe som gjør «All Above» til den mest mangfoldige produksjonen til artisten. Grand River trekker uventede og eksperimentelle veier i liveopptredenen og lar alt gå jevnt gjennom melodier.Dato: fredag 3.11.

Tid: 22:00

Sted: Østre - Hus for lydkunst og elektronisk musikk

Åpningstid: 19:00 - 02:00

Billetter: Dagspass 220,-, Festivalpass 900,-