2023-11-03 - Hideki Matsutake aka Logic System

Hideki Matsutake aka Logic System

(Japan)

For alle med interesse for elektronisk musikk fra 70- og 80-tallet er Yellow Magic Orchestra (YMO) en sentral kreativ kraft. YMO var for Japan det Kraftwerk var for Europa. Originale innovatører innen teknopop og datamusikk. Alltid i forkant, med sine utforskende sylskarpe elektroniske lydbilder. Gruppen bestod av Ryuichi Sakamoto, Haruomi Hosono og Yukihiro Takahashi, i tillegg til flere sentrale samarbeidspartnere. Hideki Matsutake var en av dem og omtales ofte som deres fjerde medlem - en viktig bidragsyter til utviklingen av gruppens lydbilde og programmering. Men historien om Mr. Matsutake inneholder mye mer enn samarbeidet med YMO. Han ble født i 1951 i Yokohama, Japan, og startet som lærling hos Isao Tomita. I studioet til Isao fikk han utforske modulære synthesizere lenge før folk flest hadde det minste håp om å kunne skaffe seg en, eller i det hele tatt visste hva de var. Tomita var en viktig inspirasjonskilde for både Hideki og YMO

«Å lage lyder som ingen har hørt, på måter som ingen har gjort, er noe jeg har lært av Tomita
- Mr. Matsutake

Hideki har hatt fingrene i massevis av prosjekter og har gitt ut en vanvittig mengde materiale både som produsent og komponist. Albumene hans under aliaset Logic System er klassikere. Som studiofikler har han vært en toneangivende eksperimentalist ved å flytte grenser for hva som kan skvises ut av synthesizere og komplekse modulære systemer. I avdelingen for mer kuriøse verv, er han også styreleder i Japan Synthesizer Programmers Association (JSPA). Styrelederen kommer til Bergen hele den lange veien fra Tokyo for å gjøre et eksklusivt live-sett.Dato: fredag 3.11.

Åpningstid: 11:00 - 01:30

Tid: 22:45 - 23:45

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Billetter:Dagspass Fredag 3.nov
Gjelder programmet denne dagen, inkl, konserter på Østre, lyskunst på Kjødehallen, og utendørs lydinstallasjon på Siljustøl.
220 Kr