EKKO | Matteo Marangoni & Dieter Vandoren: «Komorebi»

Ekko presenterer:

Matteo Marangoni & Dieter Vandoren: «Komorebi»


I samarbeid med KODE presenterer Ekkofestivalen 2023 lydinstallasjonen «Komorebi».

Elektronisk musikk skapt av naturen, i takt med solen, skyene og skyggene av trær som beveger seg i vinden. Opplev den anerkjente lydinstallasjonen «Komorebi» på Ekkofestivalen.

«Komorebi» vises på Østre onsdag 01. november på Østre og på Siljustøl lørdag. 04. november.

Om utstillingen

I «Komorebi» får lytteren oppleve elektronisk musikk produsert av sollys som skinner gjennom trærne. Besøkende kan gå og utforske hvordan musikken endrer seg i rommet, eller sitte og lytte til hvordan den utvikler seg over tid.

Komorebi er et japansk ord som betyr “sollys som skinner gjennom trær”. Kunstnerne Matteo Maragoni & Dieter Vandoern inviterer lytteren til å oppleve skyggespillet av trekronen på skogbunnen omgjort til musikk.

Installasjonen består av hundre 3D-printede elektroniske enheter som kunstnerne kaller for “skapninger”. Sammen utgjør skapningene “svermen”. Hver skapning reagerer umiddelbart på endringer i omgivelsene, og sammen skaper svermen av enheter musikk i takt med omgivelsene.

Om kunstnerne
Matteo Marangoni (Florence, 1982) og Dieter Vandoren (Belgia, 1981) møttes som studenter på ArtScience Interfaculty i Hauge. I løpet av det siste tiåret har de samarbeidet med en rekke audiovisuelle arbeidere som utforsker kunstig intelligens.

«Komorebi» er utviklet sammen med Daan Johan (PCB design), Riccardo Marogna (DSP programmering), Caspar Krijgsman (OTA programmering) Mihalis Shammas og Nicolò Merendino (body design), Rafaele Andrade (3D printing av prototyper), Luuk Meints og Lonela Pop (støping), Willem Wekplaats (CNC milling), Francesco Di Maggio, Tingyi Jiang, Maria Oosterveen og Siavash Jafari (montering).

«Komorebi» ble bestilt av Into The Great Wide Open og produsert i samarbeid med Crossing Parallels og Highlight Festival (TU Delft), og ble støttet av Creative Indistries Fund NL og Stichting Stookroos.


Dato: onsdag 1.11. - lørdag 4.11.

Sted:onsdag 1.11.

lørdag 4.11.

Matteo Marangoni & Dieter Vandoren: «Komorebi»