2023-11-02 - Maria Horn & Sara Parkman: «Funeral Folk»

Maria Horn & Sara Parkman: «Funeral Folk»

(XKatedral / Sverige)

«Funeral Folk» er en musikalsk utforskning av dødens fenomenologi og sorgens ritualer. Stykket ble opprinnelig komponert som lydfølge til en danseoppsetning og presenteres under Ekko som konsertversjon, et musikalsk møte mellom himmel og jord, der alt fra sakrale sanger, til jornlåter, folkemelodier fra Ångermanland, dronemusikk og svartmetal får ta plass. Musikken fremføres på et bredt utvalg av instrumenter: fiolin, dreielire, siter, kubjeller og synther, i tillegg til forvrengte elektriske gitarer. Livebesetningen består ved siden av Maria og Sara også av Mats Erlandsson. Verket utforsker sorgritualer, død, tap, og ritualers funksjon. Som en del av arbeidet med utviklingen av Funeral Folk-materialet hentet Parkman og Horn inspirasjon fra bla finske Pirkko Fihlman, kjent som en viktig tradisjonsbærer og formidler av sørgesang, karelske klagesanger og gråtekvad. Sørgesang har tradisjonelt blitt brukt til å kanalisere kollektiv og personlig sorg, samt sunget i begravelser for å veilede den avdøde på deres siste reise.

Sara Parkman er en kritikerrost svensk folkemusiker, fiolinist, sanger og komponist. Maria W. Horn er en moderne komponist og synthesist som bruker instrumentering som spenner fra analoge synthesizere til kor, strykeinstrumenter, pipeorgel i sine komposisjoner. Maria og Saras musikalske vennskap begynte i et tenåringsband i hjembyen Härnösand i Sverige. I «Funeral Folk» har de returnert til dette fellesskapet, etter et tiår med egne musikalske reiser.Dato: torsdag 2.11.

Åpningstid: 15:00 - 23:00

Tid: 19:30 - 20:30

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Billetter:Dagspass Torsdag 2.nov
Gjelder til hele programmet denne dagen, både utstillinger på Bergen Assembly og konserter med Funeral Folk og Nivhek på Østre
220 Kr