EKKO | 2023-11-04 - Brother May

Brother May

(Brother May / England)

Den engelske leftfield rapperen og komponisten Brother May vokste opp i en kreativ familie i London, og som barn ble han dratt med på konserter og forestillinger hvor ulike familiemedlemmer opptrådte. Moren danset profesjonelt i en Nigeriansk dansegruppe, bestefaren spilte bass, og faren sammen med hans tre onkler spilte i band. Hans tidlige eksponering for musikk og dans manifesterte seg i tenårene hvor han ble oppslukt av britisk Jamaicansk kultur, hvor han tilbrakte endeløse fredager og lørdager på dancehall raves.

Tyve år senere har hans egen musikk klare referanser til denne tiden som tenåring. Basslinjene fra hans siste album «Pattern With Force» (Brother May, 2023) slår like hardt som bassen fra et lydsystem. Lydbildet på albumet er gjenkjennelig som post-grime, men det er noe med tekstene som skiller seg ut fra mengden. Flowen til karismatiske tobarnspappaen fra London er fylt med rå lyrisk poetisk energi.

I dag er Brother May kanskje mest kjent fra sitt 17 års lange samarbeid med den kritikerroste eksperimentelle popartisten Mica Levi, som går under navnet Micachu når hun lager musikk med Brother May. Sammen med Levi startet han plateselskapet CURL, og sammen har de et titalls musikkprosjekter bak seg, og produsert noe av den kuleste eksperimentelle rappen fra England. Levi er co-produsent på det nye albumet til Brother May.

Dato: lørdag 4.11.

Tid: 22:00

Sted: Østre - Hus for lydkunst og elektronisk musikk

Åpningstid: 20:00 - 04:00

Billetter: Dagspass: 250,-, Festivalpass 900,-