2023-11-04 - Brother May

Brother May

(Brother May / England)

Den engelske leftfield-rapperen og komponisten May vokste opp i en kreativ familie i London, og som barn ble han dratt med på konserter og forestillinger hvor ulike familiemedlemmer opptrådte. Moren danset profesjonelt i en nigeriansk dansegruppe, bestefaren spilte bass, og faren, sammen med hans tre onkler, spilte i band. Hans tidlige eksponering for musikk og dans manifesterte seg i tenårene hvor han ble oppslukt av britisk Jamaicansk kultur, og han tilbrakte endeløse fredager og lørdager på dancehall raves. Tjue år senere har hans egen musikk klare referanser til denne tidsepoken. Basslinjene fra hans siste album «Pattern With Force» (Brother May, 2023) slår like hardt som bassen fra et klassisk soundsystem. Lydbildet på albumet er gjenkjennelig som post-grime, men det er noe med tekstene som skiller seg ut fra mengden, med nydelig rå lyrisk poetisk energi.

May er også kjent for sitt lange samarbeid med den kritikerroste eksperimentelle popartisten Mica Levi. Sammen med Levi startet han plateselskapet CURL, hvor de har laget et titalls musikkprosjekter, og produsert noe av den kuleste eksperimentelle rappen fra England.Dato: lørdag 4.11.

Åpningstid: 11:00 - 03:00

Tid: 20:45 - 22:45

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Billetter:Dagspass Lørdag 4.nov
Gjelder programmet denne dagen, inkl. Siljustøl, Østre, Kjødehallen og Bergen Assembly
250 Kr