2023-11-04 - Innerst Inne: Tilliander & Karlsson

Innerst Inne: Tilliander & Karlsson

(Repeatle / Sverige)

Et sted der ute finnes det en kassett hvor det med tykk sprittusj er skrevet «Up There?». Musikken på kassetten ble spilt inn for snart 30 år siden på kunstskolen i Hässleholm hvor to purunge kunststudenter improviserte frem flytende lydcollager som ble dokumentert direkte på tape. Noen år senere begynte Tilliander å gi ut musikk på sitt eget navn og under aliaser som Mokira og TM404. Johan T. Karlsson ble etterhvert kjent som supersuksessen Familjen, hvor Andreas er fast sidekick på scenen. Sammen har de gjennomført over 1000 konserter, men de har aldri komponert musikk sammen siden den kvelden på kunstskolen kassetten ble spilt inn.

Men nå er nå, og den gang var da, nå har komposisjonssamarbeidet gjenoppstått og sammen utgjør de duoen Innerst Inne. Musikalsk fortsetter de to vennene der de stoppet på første halvdel av 90-tallet. På LP-debuten «Rötter» som nettopp er sluppet, er konseptet det samme som fra den første kassetten, filmatisk, drømmende ambient, ispedd en bitteliten acid-topping (et fellestrekk som kan spores i både Johan og Andreas sine solo-komposisjoner). Albumet er spilt inn i løpet av en intens uke i Galthult like utenfor Hässleholm, og selvfølgelig valgte duoen denne gangen også å spille inn improvisasjon direkte på kassett, helt uten datamaskin eller noen form for etterarbeid.

Konserten holdes i skogshagen på Siljustøl en både utfordrende og samtidig perfekt ramme for dette materialet - tørt høstvær eller ekstremnedbør, tussmørkt blir det i alle fall.

Konsertstart på Siljustøl er kl. 18.00. Varighet 40 min

Facebook: https://www.facebook.com/event...Dato: lørdag 4.11.

Åpningstid: 11:00 - 03:00

Tid: 17:00 - 18:00

Sted: Siljustøl

Billetter:Lørdag 4.nov - Siljustøl/Skogen (gratis)
Utendørs lydinstallasjon «Komorebi» 12 -18, og konsert med Innerst Inne 18.100. Husk varme (tørre) klær.
Gratis Inngang, 0 Kr