EKKO | 2023-11-04 - Andreas Tilliander & Johan T Karlsson: «Innerst Inne»

Andreas Tilliander & Johan T Karlsson: «Innerst Inne»

(Repeatle / Sverige)

Et sted der ute finnes det en kassett hvor det med tykk sprittusj er skrevet “Up There?”. Musikken på kassetten ble spilt inn for snart 30 år siden på kunstskolen i Hässleholm hvor Johan T Karlsson og Andreas Tilliander spilte inn ambientmusikk direkte på kassetten. Noen år senere begynte Tilliander å gi ut musikk på sitt eget navn og på aliaset Mokira. Johan T Karlsson ble Familjen til hele det svenske folket. Sammen har de gjennomført over 1000 konserter, men har aldri komponert musikk sammen siden den kvelden på kunstskolen kassetten ble spilt inn.

Men nå er nå, og den gang var da. Duoen Innest Inne er her og fortsetter der de slapp på første halvdel av 1990. På LP-debuten Rötter (2023) er konseptet det samme. Musikken på albumet kan beskrives som filmatisk, drømmende ambient og ble spilt inn i løpet av en uke i Galthult like utenfor Hässelholm. Selvfølgelig valgte duoen denne gangen også å spille inn improvisasjon direkte på kassett, helt uten datamaskin eller noen form for etterarbeid.

Konserten på Siljustøl er Innerst Inne sin første opptreden på fem år og den andre spillejobben noensinne.Dato: lørdag 4.11.

Tid: 18:00

Sted: Siljustøl - Skogen

Åpningstid: 20:00 - 04:00

Billetter: Dagspass: 250,-, Festivalpass 900,-