2023-11-03 - Abdullah Miniawy

Abdullah Miniawy

(Carl Gari / Egypt)

Da tekstene til den egyptiske forfatteren, komponisten og sangeren Abdullah Miniawy ble tagget på veggene i flyktningleire i Syria, Tunisia og andre land under den arabiske våren, ble han stemplet som en politisk motstander av det undertrykkende regimet til alSisi i Egypt. I 2017 flyktet han til Frankrike. Å leve under et undertrykkende regime, sensur av kunstneriske uttrykk og en flukt fra hjemlandet, har satt dype spor i ham, og dannet bakteppet for mange av hans siste utgivelser. Abdullah sier selv at tekstene hans er et uttrykk for religion, revolusjon og frihet.

Før flukten i 2017 hadde Miniawy begynt å samarbeide med den tyske avantgardistiske trioen Carl Gari, som resulterte i minialbumet «The Act of Falling from the 8th Floor» (AD93, 2019). Konseptuelt tar albumet utgangspunkt i et dikt sunget av Miniawy på låten «B’aj بعاج», protagonisten Abdullah hopper fra åttende etasje i en blokk i Cairo, og mens han faller, skildrer han et mørkt bilde av det moderne egyptiske samfunnet. De hardtslående arabiske tekstene til Abdullah, i samspill med Carl Garis mørke og eksperimentelle elektroniske landskap, ble godt mottatt av internasjonal presse, og Resident Advisor kåret låten «Zawaj» fra albumet som årets låt fra 2019. På Ekko fremfører han nytt solomateriale.Dato: fredag 3.11.

Åpningstid: 11:00 - 01:30

Tid: 20:00 - 21:00

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Billetter:Dagspass Fredag 3.nov
Gjelder programmet denne dagen, inkl, konserter på Østre, lyskunst på Kjødehallen, og utendørs lydinstallasjon på Siljustøl.
220 Kr