EKKO | 2023-11-05 - Colleen: «Le jour et la nuit du réel»

Colleen: «Le jour et la nuit du réel»

(Thrill Jockey / Frankrike)

Bli med på søndagskonsert i Slettebakken kirke med Colleen.

Etter en lang festival er det ingenting som å søke ly i Slettebakken kirke - et brutalistisk kirkebygg etablert i 1970 tegnet av Tore Sveram, lokalisert på Årstad. Den brutalistiske arkitekturen i samspill med lys og klang gir rom for helt unike lytteopplevelser - og har blitt en favorittlokasjon blant festivalpublikummet.

Den franske autodidakte artisten Colleen fremfører sitt nyeste dobbeltalbum «Le jour et la nuit du réel» (norsk: virkelighetens dag og natt) som slippes 22. september på Thrill Jockey. Konserten er en eksperimentell reise dypt inn i synthesizerens verden, med drivende ekko og pulserende arpeggioer.

Tradisjon tro serverer vi kirkekaffe, toddy og søtabete i menighetssalen før konserten.

COLEEN

Den autodidakte franske artisten Cécile Schott aka Colleen har i løpet av de siste to tiårene blitt anerkjent som en artist som flytter grenser. Gjennom syv kritikerroste album utgitt mellom 2003 og 2021, har Colleen utforsket avantgardistisk pop gjennom forskjellige komposisjonsteknikker og instrumenter. I 2015 gav hun ut en rekke album på Thrill Jockey hvor hun brukte dub-produksjonsteknikker i samspill med strykeinstrumentet viola da gamba. I 2017 kom hun ut med albumet «A flame my love, a frequency» hvor hun skiftet til et rent elektronisk set-up, og i 2021 kom hennes mest komplekse album «The Tunnel and the Clearing», som ble produsert med vintage trommemaskiner, orgel, synthesizer, analoge effektenheter og - pedaler. Hennes unike produksjons - og komposisjonsteknikker har landet henne konserter på prestisjetunge arenaer og festivaler som Moogfest, Big Ears, Mutek, Transmediale, Vilette Sonique, Rewire og mange flere.

Colleen har de siste årene hatt en voksende lidenskap for synthesizers, og inngikk nylig et samarbeid med synth-produsenten Moog. Samarbeidet resulterte i dobbeltalbumet «Le jour et la nuit du réel» (Thrill Jockey, 2023). Konseptuelt utforsker hvordan lyden fra synther kan manipuleres for å undersøke selvet, andres persepsjon av selvet og hva som er virkelighet.

HVORDAN KOMME SEG TIL SLETTEBAKKEN KIRKE?

Vi oppfordrer publikum til å ta kollektivtransport eller å gå / sykle.

Ta Bybane nr. 1. til Sletten stopp. Derfra er det ca. 5. minutters gange til Vilhelm Bjernknes’ vei 31.

Ta buss til stoppested Slettebakken. Fortsett til fots videre opp til Vilhelm Bjernknes’ vei 31, ca. 5. minutter.

Det er gang- og sykkelsti fra Bergen sentrum til Slettebakken kirke.

Slettebakken kirke er en kort kjøretur fra Bergen Sentrum, sørover på E39, ned fjøsangerveien. Deretter mide aleé til Vilhelm Bjerknes vei. Det er parkering ved Slettebakken kirkeDato: søndag 5.11.

Tid: 20:00

Sted: Slettebakken Kirke

Åpningstid: 12:00 - 00:00

Billetter: Dagspass: 220,-, Festivalpass 900,-