2023-11-05 - Colleen: «Le jour et la nuit du réel»

Colleen: «Le jour et la nuit du réel»

(Thrill Jockey / Frankrike)

Etter 4 intense festivaldager er det ingenting som å søke ly i Slettebakken kirke - et slags brutalistisk betongtelt, perfekt for dronelyd og røykfylte lysshow, og en liten synthmesse eller to, men også som kirkerom selvsagt. Arkitekturen i samspill med lys og klang gir rom for helt unike lytteopplevelser.

Colleen fremfører sitt nyeste dobbeltalbum på festivalens siste dag. «Le jour et la nuit du réel» som nylig kom ut på selskapet Thrill Jockey. Albumet er en eksperimentell reise dypt inn i hennes særegne verden, med drivende ekko og pulserende arpeggioer.

Cécile Schott aka Colleen har i løpet av de siste to tiårene vært en kvalitetsleverandør av alternative minimalistiske utgivelser, som alltid avslører nye aspekter ved hennes kunstnerskap. Gjennom syv kritikerroste album, utgitt mellom 2003 og 2021, har Colleen utforsket avantgardistisk pop gjennom forskjellige komposisjonsteknikker og instrumenter. Gjennom en rekke album hvor hun brukte dub-produksjonsteknikker i samspill med strykeinstrumentet viola da gamba. I 2017 kom hun ut med albumet «A flame my love, a frequency» hvor hun skiftet til et rent elektronisk set-up, og i 2021 kom hennes mest komplekse album «The Tunnel and the Clearing», som ble produsert med vintage trommemaskiner, orgel, synthesizer, analoge effektenheter og pedaler.

Hun har lenge hatt en intens lidenskap for synther og effektpedaler, og som alt hun innbefatter seg med så dykker hun dypt inn i materien og gir seg ikke før hun mestrer apparaturene hun har fremfor seg perfekt - planlagt manipulasjon til fingerspissene.

Ekko inviterer menigheten til kaffe(les toddy!) og søtabete i forkant av konserten, vår versjon av en klassisk kirkekaffe. Når menigheter møtes til kirkekaffe i menighetshuset etter messe, går praten lett over en kaffetår og enkel servering. Helt fra de eldste tider har menigheten hatt behov for å møtes slik fortæring av hjemmebakst og varme drikke, og samlingene har hatt stor betydning både i det offentlige liv og for bygdefolk imellom. Kirkekaffen har vært så viktig for menighetene rundt om i landet at de iblant omtales som «det tredje sakrament», etter dåpen og nattverden.

Hvordan kommer du deg til Slettebakken Kirke?

Vi oppfordrer publikum til å ta kollektivtransport eller å gå / sykle.
- Ta Bybane nr. 1. til Sletten stopp. Derfra er det ca. 5. minutters gange til Vilhelm Bjernknes’ vei 31.
- Ta buss til stoppested Slettebakken. Fortsett til fots videre opp til Vilhelm Bjernknes’ vei 31, ca. 5. minutter.
- Det er gang- og sykkelsti fra Bergen sentrum til Slettebakken kirke.Dato: søndag 5.11.

Åpningstid: 18:00 - 21:00

Tid: 19:00 - 20:15

Sted: Slettebakken Kirke

Billetter:Dagspass Søndag 5.nov
Gjelder kirkekaffe + konserten med Colleen i Slettebakken kirke.
220 Kr