2022-11-05 - DMX Krew

DMX Krew

(Rephlex / Breakin' Records / UK)

Edward Upton aka DMX Krew har gitt ut elektro med lang holdbarhet, som ikke surner, helt siden midten av nittitallet og frem til i dag. Han tilhører Rephlex-familien, hvor flere likesinnede, britiske utstøtte tenåringer kokte sammen noe av den beste elektroniske musikken verden har hørt, som har fått legendarisk status. Eds signatur både var og er, bruk av klassisk hardware, med et lydbilde av stilren elektro med en glasur av synthpop - både lettbeint, lekent, drivende og ganske så puristisk.

Den første DMX Krew-utgivelsen var «Got You On My Mind» fra 1995 på det nederlandske merket DAP, og dette ble fulgt i 1996 av «Sound Of The Street» på Aphex Twins plateselskap Rephlex.

I 1997 startet Ed sitt plateselskap Breakin’ Records som raskt fikk kultstatus som en av Storbritannias første elektro- og basslabels med mange utgivelser fra DMX Krew under ulike aliaser, samt førsteutgivelser av Bass Junkie og Mandroid. Breakin' Records ga også ut første utgivelsen til acid maestro Ceephax Acid Crew, som besøkte Ekko i 2019.

I nyere tid har DMX Krew gitt ut spor som også avslører mer ambiente og eksperimentelle toner, men selvsagt også sære dansegulv-fyllere. Stas!Dato: lørdag 5.11.

Åpningstid: 20:00 - 01:45

Tid: 23:45 - 00:30

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Billetter: Dagspass 290,- , Festivalpass 900,-