2022-11-05 - Slikback

Slikback

(KE)

Freddy Njau landet på scenen i 2018 med sin debut-EP Lasakaneku og ga ut spor med PAN og SVBCVLT før en produktiv serie med selvutgitte EP-er og LP-er i 2020 og 2021 ga ham konsekvente utmerkelser fra Bandcamp, RA og The Quietus. Njau hadde sin europeiske premiere på Unsound Festival i 2018 og har siden turnert mye i Europa, inkludert opptredener på CTM, Sónar, Club To Club og Dekmantel. Hans siste LP, MELT, er en samarbeidsinnsats inkludert artister som Objekt, Tzusing, KMRU og Ziur som han raskt fulgte med utgivelser produsert sammen med Brodinski, Shapednoise og Giant Swan, alt på slutten av 2021. 2022 startet med en ny EP og hans debut live AV-show, VOID, med Weirdcore presentert på Unsound, Rewire og donaufestival.

Hans debut-EP ble lansert i 2018 og etter fulgte internasjonale gigs på CTM, Sónar, Dekmantel m.fler.

Musikken skifter tempo på løpende bånd – global bassmusikk med regionale afrikanske rytmer krydret med hint av grime, trap og drumnbass. Njau konsentrerer seg mer om tekstur og tonalitet enn melodi, og en hard men samtidig sprø klang er noe av det mest karakteristiske ved hans snerrende klubb-lydbilde.

Bortsett fra et og annet nikk til analoge trommemaskinlyd fra Rolands TR-808, er de fleste av lydene hans resolutt syntetiske, vridd og morfet så man umulig kan snuse seg frem til opphavet. Slikback har samarbeidet med artister som Hyph11E, 33EMYBW, KMRU, Ziúr, Bamba Pana m.fler.Dato: lørdag 5.11.

Åpningstid: 20:00 - 01:45

Tid: 22:30 - 23:15

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Billetter: Dagspass 290,- , Festivalpass 900,-