2022-11-05 - Waq Waq Kingdom

Waq Waq Kingdom

(Phantom Limb / JP)

To ikoniske skikkelser på den japanske elektroniske scenen blander godbiter fra flere verdener i sitt prosjekt WaqWaq Kingdom. De har skapt et samlingssted for en endeløs rekke av stilistiske impulser; de drar veksler på både japansk tradisjonsmusikk, europeeisk 90-talls hardcore og nyere eklektisk blip-blopp eletronikk, oppi gryten kastes litt Jamaicansk dancehall, tribal, 8-bit techno, afrikansk polyrytmikk, kort sagt så er paletten deres utrolig fargerik.

Albumet Essaka Hoisa (2019), inneholder konstant omskiftelige teksturer, både elektroniske og akustiske, og er fylt til randen med fengende hooks. Det er en nesten barnslig entusiasme og nysgjerrighet som ligger i bunnen her, men de er også seriøse håndverkere. Dette har de også videreført til sin seneste utgivelse Dokkoisho (2020).

Shigeru Ishihara, godt kjent som DJ Scotch Egg og Kiki Hitomi kommer fra Japan, men musikken deres er også formet av opphold i både England og Tyskland. De vokste opp med min'yō, en tradisjonell form for japansk musikk. Men, som Hitomi har påpekt i intervjuer tidligere, så de ikke på sin egen arv som kul nok, eller relevant for det de drev med, før de flyttet til Europa. Der ble de inspirert til å blande disse impulsene med andre, nye innflytelser. Den kanskje vanligste merkelappen som blir brukt om musikken deres er tribal bass. Men, som med alle originale uttrykk er slike sjangerdefinisjoner bare et hint om hva slags muligheter som finnes i musikken.Dato: lørdag 5.11.

Åpningstid: 20:00 - 01:45

Tid: 21:30 - 22:15

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Billetter: Dagspass 290,- , Festivalpass 900,-