2024-11-03 - Rival Consoles

Rival Consoles

(Ambient set / Erased Tapes / UK)

Rival Consoles er enmannsprosjektet til den britiske elektronikaartisten Ryan Lee West. Han har gjennom hele sin karriere søkt etter et organisk lydbilde, ofte gjennom bruk av enkle instrumenter som synth og piano. Ved å balansere små, subtile og fragmenterte lyder, er West en mester i å male musikk som både er drivende og meditativ.

West debuterte som Rival Consoles i 2007 med EP-en «Decadent», der hans interesse for glitch, IDM og komplekse synthmelodier kom tydelig frem. Etter hvert som han har utviklet seg som artist, har hans produksjoner blitt mer konseptuelle, med album som «Howl» (2015) og «Overflow» (2021), hvor han utforsker temaer som menneskelige følelser og teknologiens samfunnsmessige påvirkning. På hans siste album «Now Is» (2022) tar West en mer minimalistisk retning, der akustiske og elektroniske elementer smelter sammen for å skape et enda mer intimt lydbilde. Alle utgivelsene hans hører hjemme på det britiske plateselskapet Erased Tapes Records, hjemmet til blant annet Nils Frahm.

West blir ofte sammenlignet med samtidige artister som Jon Hopkins og flere av sine lagkamerater på nevnte Erased Tapes, på grunn av sin evne til å skape musikk som kombinerer kraftfulle synther med en følelse av introversjon og emosjonalitet. Denne dualiteten – mellom det massive og det subtile – gjør ham til en spennende aktør innenfor den elektroniske musikkens verden, der han fortsetter å utfordre grensene for hva elektronisk musikk kan være. Erfarne Ekko-publikummere husker kanskje også at han gjestet festivalen tilbake i 2015. I år skal han opptre i Slettebakken kirke og gjøre et live ambient-sett før Astrid Sonne.



Dato: søndag 3.11.

Åpningstid: 13:00 - 02:45

Tid: 20:45 - 21:30

Sted: Slettebakken Kirke

Ekstra info: Konserten er tilgjengelig for rullestolbrukere

Billetter: Dagspass: 250,-, Festivalpass 900,- (gratis adgang på Bodegaen)