2024-11-03 - Astrid Sonne «Great Doubt»

Astrid Sonne «Great Doubt»

(Escho / Danmark)

I tradisjonens tro avsluttes konsertprogrammet under festivalen i vår egen brutalistiske lekegrind, Slettebakken Kirke. Vi byr opp på en helt spesiell lyd- og lysopplevelse, selvsagt med litt hjemmebakt gjærbakst og varm toddy i pausen.

Første konsert denne kvelden er det den danske instrumentalisten og komponisten Astrid Sonne som står for. Hun fremfører versjoner av materiale fra sin siste utgivelse «Great Doubt», med seg har hun Magdalena McLean og Emma Barnaby. Trioen blander akustiske instrumenter (bratsj & fiolin) med elektronikk på uventet vis med sin uredde og stilsikre tilnærming.

Ambiente lydlandskaper parres med stakkatorytmer som sammen skaper spennende elektroakustiske miljøer. Hennes sparsommelige tekstbruk og nydelige timing av tekst og vokal, åpner materialet for både lett lytting og refleksjon på samme tid. Sjangermessig skaper Astrid sitt eget unike univers.

Med en regnskapsførende og juletreselgende far på den litt isolerte, men vakre øya Bornholm, var det ikke gitt at Astrid skulle bli en av Danmarks fremste elektroakustiske komponister. Uten en musikalsk bakgrunn i familien, var det hennes mors ønske om å gi sine barn alle muligheter, som drev henne inn i musikkens verden. Klassisk skolering på fiolin og senere bratsj, men også gjennom oppdagelsen av software som verktøy og elektronisk komposisjon, utviklet hun sitt autentiske uttrykk.

Debutalbumet «Human Lines» (2018) er engleaktig, syntetisk og eksperimenterende. Noe hun viderefører med oppfølgerne «Cliodynamics» (2019) og «Outside of your lifetime» (2021). Hennes siste mer personlige og teksttunge album «Great Doubt» (2024) er en strålende utgivelse, noe både publikum og et samlet anmelderkorps er enige om. Nakent, ærlig, men og referansetungt, og med en høytidelighet og andektighet, som vi gleder oss til å høre i vårt favorittbrutalistiske betongkirkerom.



Dato: søndag 3.11.

Åpningstid: 13:00 - 02:45

Tid: 19:00 - 19:45

Sted: Slettebakken Kirke

Ekstra info: Konserten starter 19.00 presis, kirkerommet åpner 60 min før konsertstart. Konserten er tilgjengelig for rullestolbrukere, og det er en sittende konsert.

Billetter: Dagspass: 250,-, Festivalpass 900,- (gratis adgang på Bodegaen)