2024-11-03 - Kaðlín Sara Ólafsdóttir

Kaðlín Sara Ólafsdóttir

(ISL)

Litt bakfulle og klamme i luggen var hele Ekko staben benket en tidlig lørdagsmorgen for å oppleve live-prosjektet til Ólafsdóttir på Rewirefestivalen tidligere i år. Etter konserten var alle enige om at Kaðlín fortjente en plass på årets program.

Å lytte til de fredfulle og melankolske lydcollagene hennes er som å bli rullet godt inn i et ullteppe av nostalgi. Sammenkrøllet under lag av kassetter, synther, klarinett og vokal blir lytteren dratt inn i et islandsk lydlandskap fylt med en følelse av hjemlengsel og tilhørighet. En følelse andre islandske musikere som bl.a Sigur Rós og Ólafur Arnalds også kan assosieres med.

Kaðlín er en islandsk komponist og utøver, bosatt i Haag, hvor hun nylig fullførte studiene ved Institute of Sonology ved Royal Conservatoire. Her har hun blant annet studert lavfidelitets lyder ved hjelp av kassetter og kassettspillere. I hennes siste utgivelse «Hljóðfirring» (2022) kombinerer hun feltopptak, kasetter, blåseinstrumenter og elektronikk for å utforske temaer som hjemlengsel og identitet.

Utøvere:
Kaðlín Sara Ólafsdóttir
Toby Kruit



Dato: søndag 3.11.

Åpningstid: 13:00 - 02:45

Tid: 16:00 - 16:45

Sted: Kong Oscarsgate 32, 1.etg

Ekstra info: Konserten er tilgjengelig for rullestolbrukere, og det er en sittende konsert.

Billetter: Dagspass: 250,-, Festivalpass 900,- (gratis adgang på Bodegaen)