2024-11-02 - Farida Amadou

Farida Amadou

(Week End Records / Belgia)

Med støyutbrudd, droner og en unik perkussiv stil trakterer Farida Amadou bassgitaren på særs innovativt vis. Den belgiske bassisten og lydskulptøren har markert seg som en tydelig stemme på den internasjonale scenen de siste årene – kjent for sin enestående tolkning og beherskelse av bassgitaren som verktøy, med en unik kraft til å bruke den på spontane og ukonvensjonelle måter.

Som selvlært musiker har Amadou en tydelig bevissthet om sitt idiosynkratiske forhold til bassgitaren. Hun lar seg ikke følge av de etablerte standardene, i stedet har hun utviklet en helt selvstendig tilnærming som gir henne frihet til å skape alt fra overveldende vegger av lyd, til enkle, klare strukturer som er rytmisk presise og åpner opp for et bredt assosiativt rom som befinner seg et sted mellom frijazz og noise. Bruken av effekter som overdrive, fuzz, og glitch-pedaler gir musikken hennes en lyd som både er moderne og dypt rotfestet i improvisasjonsmusikkens tradisjon.

Amadou sin nyeste utgivelse «When It Rains It Pours» (Week-End Records, 2024) er et album som viser både hennes kunstneriske utvikling og reflekterer personlige erfaringer. Hun beskriver nylig i et intervju med musikkmagasinet Wire at albumet er et resultat av flere år med musikalsk og personlig vekst, hvor hun reflekterer over sykluser av traume og forsoning. Lydbildet på albumet er komplekst og uforutsigbart, med dype, resonante basslinjer som flettes sammen med eksperimentelle lydeffekter og fragmenterte rytmer.

Konserten presenteres i samarbeid med konsertserien Bulldozer.



Dato: lørdag 2.11.

Åpningstid: 12:00 - 04:00

Tid: 20:50 - 21:30

Sted: Lysverket Kode 4, Tårnsalen

Ekstra info: Konserten er tilgjengelig for rullestolbrukere.

Billetter: Dagspass: 350,-, Festivalpass 900,- (gratis adgang på Bodegaen)