Pride-feiring på Østre

Ekko x Asterisk x Ideophone presenterer:08. juni har Ekko slått seg sammen med våre gode venner i Asterisk og Ideophone Records for å feire pride.

Vi krysser fingrene for en varm sommerdag, og inviterer til artistsamtale på vår nye takterrasse kalt «Øverst» med is fra hallaisen, samt konsert - og klubb på kveldstid med Rudi Valdersnes & Julie Silset (live), Amina (dj-sett) og Anethea (dj-sett).

Se her for dagsprogram


Anthea

(Partisan / England)

Anthea er et navn som alle følger med på internasjonal elektronisk dansemusikk forbinder med kvalitet. Hun har fasinerende god teft for å kombinere house med techno “funk drevet musikk” som hun selv kaller det. Hennes egen musikk er også av meget god kvalitet, rå, minimalistisk elektronisk musikk som ofte innehar en elegant lydestetikk.

Etter å ha finslipt sitt smakskraftige øre bak disken på Londons platebutikker som Flying Records, Black Market Records og Phonica Records, og bak dj-boothen på institusjoner som Fabric, Fuse og Phonica Records Nights, tok det ikke lang tid før hun ble ett av de mest etterspurte navnene på scenen i England. For de fleste komponister / DJ som holder på med elektronisk musikk leder alle veier til Berlin. Herfra driver hun i dag sitt eget house/techno og elektro plateselskap Partisan, og bruker Berlin som et springbrett inn de fleste kvalitetsklubbene i Europa.Amina

(Menergy / Frankrike)

Den franske djen Amina vokste bokstavelig talt opp på dansegulvet i Paris, og har spredt sin lidenskap for elektronisk dansemusikk langs de franske brosteinsgatene. Vedsiden av å drive det månedlige skeive klubbkonsetet Menergy, har han regelmessige spillejobber i inn og utland.Julie Silset & Rudi Valdersnes (live)

(Ideophone Records / Norge)

Pådriverne bak Ideophone Records, Julie & Rudi, gjør et sjeldent live-sett! Her er det bare å glede seg når de dykker ned i polyrytmer, modulær synth og hjemmelagde instrumenter.

Julie Silset er en Bergensbasert produsent og DJ. Silset sin dype interesse for techno og leftfield klubbmusikk, danner grunnlaget for hennes egne mikser og live-sett.

Med hypnotisk perkusjon og industrielle teksturer, utforsker Silset det store spennet som finnes i klubbmusikk, og fører oss sømløst fra de meditative sfærer til rett i fletta bangers. Silset har medvirket på to remixutgivelser, utgitt på Ideophone Records i 2021 og Mhost Likely i 2022. Silset har også gjort en rekke konserter og bestillingsverk bla. for Festspillene i 2022 og EKKO festivalen i 2019 og 2022.

Rudi Valdersnes har sitt virke som instrumentalist, komponist og DJ. De siste årene har Valdersnes bemerket seg som en sentral skikkelse innen den eksperimentelle techno-scenen i Norge, både som produsent og DJ. Hans særegne stil orienterer seg om omkring repeterende strukturer og langstrakte polyrytmiske perkusjonslandskap.

Musikken hans kjennetegnes ved klare og kontemplative narrativ, ofte beskrevet som hypnotiske og meditative. Valdersnes har medvirket på en rekke utgivelser på labler som MAXIMAL, PLOINK, Snack Ohm Tapes, Back to Beat, Mhost Likely og Ideophone Records. Sammen hoster de også sitt eget musikkshow, Vogel Tanzen, på den uavhengige Bergensbaserte radiostasjonen Vers LibreDato: fredag 7.6.

Sted: Østre

Åpningstid: 20:00 - 00:45

Billetter:

Dagsprogrammet er gratis

Man må kjøpe billett til kveldsprogram
Forhåndssalg: 150,-
Dør: 200,-

Kjøp billetter