Jungelfest 2023

Østre presenterer:


Jungelfest 2023 markerer 7 år med Jungelen-eventer. For å feire dette har Jungelen booket et solid program over 2 dager på Østre og Landmark.

Første konsert som har blitt annonsert på Østre er “Nebula x Jungelen” – som fremføres av et par av de mest spennende musikerne fra Danmark og Norge som kommer fra Hiphop/Jazz/Tyrkisk psych. Konserten er 100 % improvisert og er eksklusivt satt opp til festivalen. Den danske musikkimprovisasjonsserien Nebula ble nylig nominert til JazzDanmark Prisen for “Årets konsertoppplevelse”.

Etter konserten spiller Habibi Funk. Habibi Funk er et Berlin-basert plateselskap som gir ut musikk fra den arabiske verden stiftet av Jannis Stuertz. Siden deres første utgivelse i 2015 har Habibi Funk blitt en referanse hos musikklyttere verden rundt: om man oppdager arabisk musikk i dag er sannsynligheten stor for at det er gjennom deres utgivelser og kanaler. De gir ut Jazz/Reggae/Funk fra land som Libya, Tunisia, Sudan og Egypt, og samarbeider med artister fra stort sett hele Nord-Afrika.

Label-boss Jannis Stuertz DJ’er under navnet Habibi Funk, der han ofte spiller egenutgitte låter som “Ayonha”, “Sah” og “Subhana”. Nylig solgte de ut The Jazz Café i London fire kvelder på rad og har gjort flere stødige dj-sets på Boiler Room. Dette er deres første spillejobb i Norge noensinne.

Program for resten av kvelden og festivalen legges fortløpende ut her: https://www.facebook.com/event...Nebula


Nebula er et dansk konsept som fremmer liveimprovisasjonsmusikk for musikere og musikkelskere, stiftet av Sean-Poul de Fré Gress og Mikael Hegelund Martinsen. Målet til konseptet er å bryte ned barrierer mellom musikalske sjangre, kulturelle bakgrunner, generasjoner og miljøer for å skape livemusikk og opplevelser på et nytt nivå.

Nebula skal oppleves som et frirom. Et rom hvor musikken ikke er dirigert, forutbestemt, planlagt eller innøvd. Et rom hvor alle retninger er en mulighet og publikum påvirker konserten like mye som musikerne.

Nylig nominerte ‘JazzDanmark Prisen’ Nebula til “Årets konsertopplevelse”.

Etter Jungelen så Nebula på Copenhagen Jazz Festival i fjor linket de opp med bandet og snakket om hvordan de kunne samarbeide om å vise frem konseptet i Bergen. De siste månedene har Jungelen snudd på steiner og plukket ut et par av de mest spennende musikerne fra Danmark og Norge som kommer fra Hiphop/Jazz/Tyrkish Psych. Med seg på scenen har de bl.a. Storm Osdal – en av Bergens mest allsidige dansere.
Habibi Funk

(Habibi Funk / Tyskland)

Habibi Funk er et Berlin-basert plateselskap som gir ut musikk fra den arabiske verden stiftet av Jannis Stuertz. Siden deres første utgivelse i 2015 har Habibi Funk blitt en referanse hos musikklyttere verden rundt: om man oppdager arabisk musikk i dag er sannsynligheten stor for at det er gjennom deres utgivelser og kanaler. De gir ut Jazz/Reggae/Funk fra land som Libya, Tunisia, Sudan og Egypt, og samarbeider med artister fra stort sett hele Nord-Afrika.

Label-boss Jannis Stuertz DJ’er under navnet Habibi Funk, der han ofte spiller egenutgitte låter som “Ayonha”, “Sah” og “Subhana”. Nylig solgte de ut The Jazz Café i London fire kvelder på rad og har gjort flere stødige dj-sets på Boiler Room. Dette er deres første spillejobb i Norge noensinne.

Det er vanskelig å beskrive hvor mye vi gleder oss til Habibi Funk sitt dj-set under festivalen, ettersom flere av deres utgivelser med årene er blitt steinkalde Jungelen-klassikere. Habibi Funk headliner fredagsprogrammet av festivalen på Østre fredag 27.01.
Dato: fredag 27.1.

Sted: Østre

Åpningstid: 21:00 - 02:45

Billetter: Kun salg av billetter i døren, ingen forhåndssalg.