Fast Jobb vol. 3


Bjørn Torske har blitt satt opp på vakt sommernatten 10.juni.

Ekko og Østre slår et slag for resident djen. Rollen som residerende dj og fast formidler av musikk på en klubb er et historisk ekstremt viktig element for utviklingen all dansemusikk.

Kongen av skrangledisko kan skryte av å være en av få produsenter og djs som både er ekstremt allsidig, men samtidig veldig gjenkjennelig i all sin produksjon. Som dj er han en av Norges best bevarte hemmeligheter, men også en trofast kvalitetsleverandør for alle som liker å rykke sine ledd.

Både Ekko og Østre trenger å gi Bjørn litt fast jobb. Med en regelmessig men kanskje litt plutselig frekvens dukker han opp bak pulten hos oss (han har litt andre oppdrag det store utland som også krever litt oppmerksomhet). Oppskriften er uansett den samme, hele kvelden fra start til slutt er Torske på jobb!!

Billetter kan kjøpes via Ticketco, eller i døren.


Bjørn Torske

(Smalltown Supersound / Norge)

Den norske house- og technoprodusenten Bjørn Torske begynte å eksperimentere med elektronisk musikk på slutten av 80-tallet i hjembyen Tromsø. Som tenåring ble han inspirert av andre Tromsø-musikere, spesielt Geir Jenssen, det musikalske vidunderbarnet som senere ble kjent som ambient-pioneren Biosphere. Torske begynte å gi ut minimalistisk techno på begynnelsen av 90-tallet, først og fremst under navnet Ismistik. I 2000 hadde han gitt ut et dusin 12"-singler på forskjellige plateselskaper som Djax-Up-Beats og Reinforced Records, ved å bruke Ismistik-navnet så vel som andre navn som Krisp og Open Skies. Han var allerede vurdert som en norsk techno- og house-pioner, men hans store gjennombrudd som produsent kom da han ga ut sin Nedi Myra LP på Ferox i 1998. Nedi Myra ble høyt verdsatt av houseelskere så vel som dansemusikkpressen verden over.

Ved utgivelsen av Nedi Myra var Torske også medlem av Drum Island, en gruppe som senere forvandlet seg til den mye mer kjente duoen Röyksopp. Torske flyttet etter hvert til Bergen, men fortsatte å reise over hele verden og ble en DJ i verdensklasse. Han ga ut den anerkjente LP-en Trøbbel (Tellé Records) i 2001 og kom tilbake med sin mest eksperimentelle utgivelse til nå, Feil Knapp LP (Smalltown Supersound), våren 2007. Lyden på Feil Knapp var inspirert av alt fra techno til dub, alternativ pop og venstrefeltselektronik.Dato: fredag 9.6.

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Åpningstid: 21:00 - 01:45

Billetter: 150,-

Kjøp billetter

Arkiv
Ekko audience bjorn torske