Ekko x Cinemateket i Bergen – Dobbel filmvisning


Cinemateket i Bergen og Ekko setter opp filmer med humoristisk perspektiv på fest & klubb som en oppvarming til årets Ekkofestival. OBS: De som har kjøpt festivalpass slipper inn gratis!


Human Traffic

(UK)

Lider du deg gjennom uken for å leve stort i helgen? Da deler du skjebne med Jip, Lulu, Koop, Moff og Nina i Cardiff. De kan så vidt holde ut dustete kunder i klesbutikken eller å servere hamburger nummer tusen – så lenge 48 timer med fest frister når fredagen kommer. Da blir den grå hovedstaden i Wales en eneste lang stripe med rave, rus, sex og drittpreik. Ikke for at de fem kan glemme hverdagen selv om de lyssky festene trenger hjernen opp i et hjørne og klarsynet kommer tilbake tidligst søndag kveld.

Nei, Jip og Lulu har problemer med forhold. Han har dalende selvtillit fordi han ikke har fått det til på lakenet i det siste. Lulu er deprimert fordi hun er så flink til å velge feil type menn. Nina og Koop har et herlig forhold, bortsett fra at han ikke stoler på henne. Femtemann i gjengen, Moff, er langeren som mentalt befinner seg ute i Melkeveien et sted. Han har dessuten gjort onani til en dyr hobby.

Alt i alt er denne vennegjengen verken verre eller bedre enn andre ungdommer som ikke orker å bli voksne riktig ennå. De tar’n bare litt lenger ut.

Human Traffic. Regi: Justin Kerrigan. Storbritannia 1999. Engelsk tale, norsk tekst. 35mm, 1t 39min. Tema: Cib X24 Hour Party People

(UK)

Anarchy in Madchester! Fra midten av 70-tallet til tidlig 90-tall var Manchester stedet der alt skjedde. Filmen begynner på en Sex Pistolskonsert i 1976. Så følger opp- og nedturene til Joy Division, New Order, Happy Mondays og hele rave-kulturen, før det blir kræsjlanding i dopmisbruk og økonomisk kaos 16 år senere.

Komiker Steve Coogan, i rollen som den legendariske plateselskapsgründeren Tony Wilson, er vår forteller. Regissør Michael Winterbottom briljerer med sin høyenergiske og fargerike stil. Dette er musikkhistorie, nostalgi, galskap og feststemning. I to ord: FOOKIN’ BRILLIANT.

24 Hour Party People. Regi: Michael Winterbottom. Storbritannia 2002. Engelsk tale, norsk tekst. 35mm, 1t 57min.Dato: torsdag 17.10.

Sted:

Åpningstid: 18:00 - 22:15

Billetter: Ordinær billettpris på Cinemateket USF er kr. 90,-. Honnør og student betaler kr. 70,- (krever gyldig bevis). Med festivalpass til Ekko nr. 16 slipper man inn gratis!

Kjøp billetter