2024-11-01 - Brìghde Chaimbeul

Brìghde Chaimbeul

(Tak:til/ Isle of Skye)

Den skotske komponisten Brìghde Chaimbeul har bidratt til å både løfte og blåse nytt liv i keltisk tradisjonsmusikk, og med letthet har hun også fanget oppmerksomheten til eksperimentelle musikkmiljøer verden over. Hennes unike traktering av de skotske småsekkepipene henter inspirasjon fra keltisk tradisjon, samtidig som lydbildet appellerer til tilhengere av dronemusikk, ambient og eksperimentell musikk.

Chaimbeul er oppvokst på Isle of Skye, og gjennom sine komposisjoner og fremføringer løfter hun sekkepipens overtonelydbilde ut av tradisjonsmusikkens kontekst og inn i et nytt, eksperimentelt terreng. Å forene tradisjon, samtid og fornyelse på samme tid er en unik egenskap som hun mestrer til det ytterste.

Småsekkepipenes karakteristiske dobbeltnoter har en rik tekstur som gir musikken en hypnotisk kvalitet. På en forunderlig måte skaper hun musikk som både høres moderne ut og samtidig gir en fysisk fornemmelse av fortid – en musikk som veksler mellom dysterhet, håp og mystikk, og som samtidig puster og pulserer av liv. Vi ser frem til å høre tonene fra pipene flyte mellom de høye steinveggene i vår egen middelalderkatedral.



Dato: fredag 1.11.

Åpningstid: 16:00 - 03:00

Tid: 20:30 - 21:30

Sted:

Ekstra info: Konserten er tilgjengelig for rullestolbrukere, og det er en sittende konsert.

Billetter: Dagspass: 350,-, Festivalpass 900,- (gratis adgang på Bodegaen)