2022-11-03 - Building Instrument: Månen, Armadillo

Building Instrument: Månen, Armadillo

(Hubro / NO)

Hvordan beskrive Building Instrument sin musikk? Den Bergensbaserte trioen har i mange år utforsket en hjemmekjær, varm og insisterende vri på improvisasjon og finurlig samspill. Catchy rytmer i bunn med tekster på moldenserdialekt, følelsesrike melodier og fargerik tekstur har gitt de en tilgjengelig og spennende sound som er helt unik, ulikt alt annet - perfeksjonert hjemmesnekret ingenmannslandsmusikk. Musikken transcenderer alle sjangre - men har allikevel fått et stort nedslagsfelt og blitt veldig populær.

Leken oppfinning klekket ut fra de tre medlemmene baserer seg på møtet mellom tre erfarne musikere. Mari Kvien Brunvoll er på vokal, sampler, siter, kazoo og flere andre duppeditter, og veksler med letthet mellom stilmessige variasjoner i uttrykk. På trommer og perkusjon er Øyvind Hegg-Lunde, aktiv i mange bandkonstellasjoner. Åsmund Weltzien har et utvalg synthesizere, elektronikk og melodika.

Bandets valg av uvanlige lydkilder og den tilsynelatende organiske måten de strukturerer dem på, gjennom å legge intrikate lag-på-lag for å danne musikken forsterker denne uvanlige musikkarten. Her brukes det samplinger av instrumentene kora, hardingfele, vibrafon og blåseinstrumenter i tillegg til det vanlige oppsettet sang, harpeleik, trommer og synther. Brunvolls multi-oktavstemme er slående og så fleksibel at den blir enda et instrumentalt verktøy. Men uansett instrument, og uansett hvilken musikalsk kontekst eller referansepunkt, enten det er moderne karibisk eller hoffmusikk fra det attende århundre i Versailles – som begge får et anerkjennende nikk i Building Instruments musikk; De høres ettertrykkelig ut som ingen andre enn seg selv.

Til Ekkofestivalen er det bestilt nytt materiale fra bandet, og vi har blitt lovet trommemaskin og lekne rytmer!Dato: torsdag 3.11.

Åpningstid: 19:00 - 23:00

Tid: 20:30 - 21:30

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Billetter: Dagspass 190,- , Banzha 220,-, Festivalpass 900,-


Dagens program

Østre - Hus for lydkunst og elektronisk musikk
20:30
Building Instrument: Månen, Armadillo