2022-11-02 - Autechre

Autechre

(Warp / UK)

Den engelske duoen Autechre består av Rob Brown og Sean Booth, som begge er oppvokst i Rochdale, Greater Manchester. Duoen ble formet i 1987, og er signert til kult-plateselskapet Warp Records. Musikken deres har endret seg gradvis over deres lange karriere, fra tidlig 90-talls IDM, hardcore, electro og techno til senere album som er mer eksperimentell av natur, komplekse rytmer og dempede melodier.

Når man snakker om musikken til Autechre, finnes det to leirer. For de som er generelt interesserte og som vokste opp etter murens fall, er Autechre en personifikasjon av elektroniske artister fra 90-tallet som gikk ned i det rare og eksperimenterende kaninhullet. Etter to album som ble gitt ut i post-rave perioden i 92-94, ble Autechre selve symbolet på vanskelig musikk - musikk for spesielt innvidde. For de som tilhører denne leiren, warp-kulten, er Autechre en favorittkategori på en god musikkquiz. Hver minste detalj av duoens fremførelser og tusener av utgivelser blir i dag studert med enorm interesse. For generasjonen av raverene på tidlig 90-tallet fungerte musikken, som medisinske downers etter en helg med festing og rus.

Å si at kunstnerskapet til Autechre er stort er en underdrivelse. Hvert nye Autechre album kan både være vakkert og utfordrende, og avstanden mellom utgivelsene er store. Duen sine albumseriene elseq 1-5 (2016) og NTS Sessions 1 - 4 (2018), er eksempler på Autechre moderne utforskende fase. I disse albumene dykker Autechre dypt inn i live formatet, og gjennom flere timer blir lytteren dratt inn i deres elektroniske univers med AI generate rytmer og skurrete synthesizers. Lytter man derimot på albumet Oversteps (2010) presenterer duoen vakker melankoli, mens albumet EP7 (1999) stinker av rå maskinfunk.Dato: onsdag 2.11.

Åpningstid: 19:30 - 23:00

Tid: 20:30 - 21:40

Sted:

Billetter: Dagspass 290,-, Festivalpass 900,-


Dagens program

Østre - Hus for lydkunst og elektronisk musikk
17:30
Bjørn Torske & Rogério Brandão: «O Nosso Pão»
USF Verftet - Røkeriet
19:30
Hildisvíni
20:30
Autechre