VOLT presenterer: Song Sing Soil

Østre presenterer:


I compost my fear

I lick up my smear

I sharpen my instincts

I slow down my heartbeats

Performancen er en koreografi for tre utøvere som sakte utfolder seg rundt en spesiallaget låt som beveger seg mellom ulike tankesett, toner, stemmer og frekvenser. Lydsporet veksler mellom instruksjoner rettet mot lytteren, stille øyeblikk, sarte melodier og intime funderinger. Utøverne beveger seg i respons på dette lydbildet, og støtter opp om ordene med sine kropper og blikk.

Verket er en bønn om å senke farten, å bli værende i det mellomliggende, utvide evnen til å føle og lytte; og å vie oppmerksomhet til subtile måter å snakke, synge og skape mening på.

Eglė Budvytytė og Marija Olšauskaitė har samarbeidet siden 2019. Deres nyeste samarbeid Song Sing Soil er en del av duoens utstilling ved Vleeshal Center for Contemporary Art. Filmen Songs from the Compost: Mutating bodies, Imploding Stars (2020), laget i samarbeid med Ona Julija Lukas Steponaityte, var en del av hovedutstillingen The Milk of Dreams på Venezia-biennalen i 2022.

Mer info: http://www.v-o-l-t.no/

Foto: Gunnar Meier


Eglė Budvytytė

(NL/LU)

Eglė Budvytytė er en kunstner basert i Amsterdam og Vilnius som arbeider i skjæringspunktet mellom billedkunst og scenekunst. I sin kunstneriske praksis – som rommer både musikk, poesi, video og performance – utforsker hun forholdet mellom kropp, arkitektur, miljø og publikum, med særlig vekt på sårbarhet og det kollektive. Arbeidene hennes har blant annet blitt vist på Riga International Biennial of Contemporary art (RIBOCA); Renaissance Society, Chicago; LIAF, Lofoten; Block Universe festival, London; Art Dubai commissions; Liste, Art Basel; Sydney-biennalen; De Appel Arts Centre; Amsterdam; CAC, Vilnius og Stedeljik Museum, AmsterdamMarija Olšauskaitė

(LU)

Marija Olšauskaitė er en kunstner basert i Vilnius og New York. Hun arbeider ofte i samarbeid med andre og med tema som relasjoner, åpenhet, intimitet og tilhørighet. Arbeidene hennes har blitt vist ved PM8 Galeria, Vigo; Liste Art Fair, Basel; Hauser & Wirth gallery, London; Nida Art Colony, Nida; Riga International Biennial of Contemporary Art (RIBOCA2), Riga; og CAC, Vilnius.Dato: onsdag 15.2.

Sted: Østre

Åpningstid: 18:30 - 21:00

Billetter: Gratis inngang

Kjøp billetter