«Den 25te symfoni»

Sense of Place presenterer:

«Den 25te symfoni»Sense of Place er Østre sin nyeste utstillingsserie, der vi ønsker å gi lyd- og opplevelsesbasert kunst en større plass på den bergenske kunstscenen.

Fra 15. juni til 23. juni presenterer komponisten Emily Adomah sitt nye lydverk «Den 25. symfoni» i lydbenken utenfor Østre.

Facebook: https://www.facebook.com/share...

OM LYDVERKET
«Den 25. symfoni» er et lydverk som søker å fange essensen av et hus ved å veve sammen enkeltstående lyder og feltopptak. «Fuglesangen her på Troldhaugen gir materiale til mer enn 24 symfonier ...» skrev Edvard Grieg om Troldhaugen i 1885. Verket utforsker motsetninger mellom det gamle og det nye, det organiske og det teknologiske, og det fysiske og det åndelige. Inspirert av Edvard Grieg, er feltopptakene gjort på Troldhaugen. Verket søker å rette fokus mot dualismen i Griegs komposisjoner, samt lydforurensning og lydenes betydning på et sted.

OM KUNSTNEREN
Emily Adomah er en bergensbasert sanger og komponist, utdannet i klassisk musikk ved Norges musikkhøgskole. Etter studiene har hun fordypet seg mer og mer i det eksperimentelle feltet og synger nå både samtidsmusikk og egne komposisjoner, i tillegg til at hun lager lydkunst og improviserer. Emily har komponert flere lydverk, samt musikk til film, dans og små ensembler. Hennes komposisjoner dreier seg ofte rundt skjæringspunktet mellom mennesker, miljø og lyd og benytter seg ofte av elektroniske verktøy i sitt musikalske uttrykk.

VERNISSAGE
Lydverket åpner på slippfesten til Ekkofestivalen lørdag. 15. juni kl. 22:00 på Østre. Det er gratis inngang frem til 00:00 og det vil bli servert forfriskninger.

FINISSAGE
Utstillingen avsluttes med en finissage lørdag 22. juli, hvor Emily Adomah fremfører en live-versjon av «Den 25. Symfoni» kl 15:00. Gratis inngang.

ÅPNINGSTIDER
Lydverket kan oppleves i lydbenken fra 15. juni til 23. juni, fra kl. 12:00 til 23:00.

Utstillingsserien er støttet av Bergen kommune og Kulturdirektoratet.Dato: fredag 14.6. - lørdag 22.6.

Sted: Lydbenken

Billetter:

Gratisfredag 14.6.


Lydbenken - Østre Skostredet

lørdag 15.6.


Lydbenken - Østre Skostredet

søndag 16.6.


Lydbenken - Østre Skostredet

mandag 17.6.


Lydbenken - Østre Skostredet

tirsdag 18.6.


Lydbenken - Østre Skostredet

onsdag 19.6.


Lydbenken - Østre Skostredet

torsdag 20.6.


Lydbenken - Østre Skostredet

fredag 21.6.


Lydbenken - Østre Skostredet

lørdag 22.6.


Lydbenken - Østre Skostredet
«Den 25te symfoni»