Post Ekko PartyPrimitive World

(Ecstatic - UK)

Sam Willis er mannen bak Primitive World. Som en del av duoen Walls, Allez Allez og under eget navn, har Sam Willis vandret gjennom flere musikalske sjangre enn de fleste kan drømme om. Fra house og elektro til ambient musikk, synth-pop og eksperimentell musikk. Det kan virke som om det ikke er noe som er utenfor hans rekkevidde som musiker.

Derfor er det noe overraskende og forfriskende at Sam Willis hengir seg til det enkle og primale med prosjektet Primitive World. Her utforsker Sam rytmiske urinstinkter med en blanding av tribal, tekno og perkussiv musikk. Det er et nedstrippet, nakent lydbilde med bare noen få melodiske elementer. Her er det rytmen som er i fokus og det er rytmen som er selve hjertet og sentrum i låtene. Heldigvis kan man fortsatt kjenne igjen Sams øre for detaljer og hans solide håndtverk - det er fortsatt eksperimentering med elektronikk og støy mellom slagene – tenk et moderne møte mellom komponisten Morton Subotnick og house-legenden Marshall Jefferson. Steinaldertekno i en moderne drakt.Pye Corner Audio

(Ecstatic - UK)

Martin Jenknins, mannen bak prosjektet Pye Corner Audio, dukket opp på den Engleske undergrunnscenen for første gang med utgivelsene «Black Mill Tapes». Briten har jobbet under flere navn, som The Head Technician og The House In TheWoods, men det er med Pye Corner Audio han virkelig har satt spor.

På «Black Mill Tapes» utforsker Martin ulike musikalske retninger. Han skaper en mørk og dyster stemning med droner, atmosfæriske synther og feltopptak. Det er referanser til John Carpenter sin filmmusikk, lyder fra elektro-helten Drexciya og tekno fra Detroit. I låtene «We Have Visitors» og «Electric Rhytm Number Eight» tar han i bruk repeterende rytmer og arpeggio, trekk som er typiske for krautrock og italo. I tredje og fjere utgave av serien jobber Martin med polyrytmer og utstrakte melodier hvor han tidvis beveger seg innen samme musikalske sfære som komponistene Phillip Glass, La Monte Young og Terry Riley. Pye Corner Audio kan sådan sees på som en entitet hvor flere musikalske retninger møtes og muterer over i en annen form.

Pye Corner Audio er aktuell med platen «Other Voices 05» på plateselskapet Ghost Box.Not Waving

(Ecstatic - UK)

Alessio Natalizia aka Not Waving, er en sann undergrunnshelt. I løpet av de siste 10 årene har han vært en av de mest aktive musikere vi vet om. Med sitt enmanns indie-band Banjo or Freakout har han imponert kjennere med en til tider vill blanding av shoegaze og elektro. Han er en del av Ekko-favorittene Walls sammen med Sam Willis. Han har tidligere vært med i disko-punkbandet Disco Drive, et band Ekko-publikumet fikk stifte bekjentskap med allerede i 2007. Kort fortalt; dette er en mann med mange talenter.

Not Waving er en fblandimng av flere av Alessio sine musikalske tilbøyeligheter. Gjennom tre album og en mengde kasettutgivelser har Alessio utforsket ytterpunktene ved sjangre han tidligere har vært innom med sine andre prosjekter. Her kombinerer han elementer fra sjangre som elektro, tekno, ambient musikk, eksperimentell musikk og støy. Låtene har ofte en sakte oppbygging, der lytteren gradvis introduseres for nye elementer og hvor Alessio leker med atonale lyder og uortodokse komposisjonsteknikker. Noen steder gir det en uforutsigbar lytteopplevelse, mens andre steder er det nok repeterende melodier og rytmer til at lyden til tider får en transesettende karakter. Alessio balanserer det uforskende, eksperimentelle og søkende med det funksjonalistiske. Han er for tiden aktuell med samleplaten «Voices» på britiske Emotional Reponse.
Dato: lørdag 12.12.

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Åpningstid: 22:30 - 03:30