«Performance and Procedure»

BEK x EKKO presenterer:

«Performance and Procedure»Mark Fell og Rian Treanor inviterer kunstnere til å ta del i en workshop om performance som utforsker gruppedynamikk og prosedurale systemer.

Workshopen søker å samle kunstnere fra ulike felt – ikke kun elektronisk musikk. Det kan være stemme, dans, projeksjon, akustisk lyd, objekter osv. Deltagerne kommer til å se på performance som en prosedyre, og utvikle, utforske og granske ulike moduser av performance. De vil undersøke hvordan ulike faktorer – fra fysiske arenaer til utøvernes forhold, tidsrammer og instrumentering – påvirker performance. Workshopøkten vil inneholde diskusjoner, planlegging, utøvelse og analyse. I tillegg blir deltagere invitert til å medvirke i en lengre performance senere i juni i Bergen. Deltagerne må være teknisk «selvforsynte», så om du bruker videoprojeksjon må du ta med en prosjektor, og om du bruker elektronisk lyd må du ta med egne kabler og høyttalere. Hvis du trenger å låne utstyr kan du ta kontakt med BEK på resources@bek.no innen 27. mai – så ser vi hva vi har tilgjengelig.

Påmelding: Meld deg på via skjema her innen 27. mai.

Workshopen er gratis, og blir holdt på engelsk. Ta kontakt på bek@bek.no for spørsmål.

Workshopen er arrangert av BEK i samarbeid med Ekko. Den er del av New Perspectives for Action, et prosjekt av Re-Imagine Europe, delfinansiert av Den europeiske union.


Mark Fell

(Storbritannia)

Mark Fell er en tverrdisiplinær kunstner med base i Rotherham (Storbritannia). Den kunstneriske praksisen hans trekker veksler på elektronisk musikk, subkulturer, eksperimentell film, samtidsfilosofi og radikal politikk. Fell har hatt en betydelig produksjon gjennom de siste 30 årene – fra tidlige elektroniske lydverk og innspillinger til installasjon, kritikk, kuratoriske prosjekter, utdanningssystemer og koreografiske forestillinger. Hans nylige arbeider, som peker til hellige geometrier og programmeringsstrukturer, understreker Fells særlige interesse for ikke-lineære systemer og strukturer – og de komplekse måtene vi forholder oss til disse strukturene og systemene på.Rian Treanor

(Storbritannia)

Rian Treanor arbeider på nyskapende vis i krysningspunktet mellom klubbkultur, eksperimentell kunst og datamaskinmusikk. Han skaper en fascinerende verden av musikk, komponert av fragmenterte og sammenførte elementer. Etter en serie EP-er på The Death of Rave & Warp underlabel Arcola, har hans siste LP-er «ATAXIA» og «File Under UK Metaplasm» for Planet Mu i 2020 etablert ham som en både forstyrrende og essensiell ny stemme i britisk undergrunnsklubbmusikk. Ved å bruke programmeringsspråket Max/MSP, spesiallager han programvare for å utforske utvidede rytmiske teknikker og algoritmiske prosesser. Han bygger innretninger som gjør det mulig å skape spontane mønstre innenfor ulike typer samarbeid, workshoper, liveperformance og installasjoner.Dato: lørdag 1.6.

Sted: BEK, C. Sundts gate 55, Bergen

Åpningstid: 13:00 - 16:00

«Performance and Procedure»