Tilbakeblikk på 2023

Tilbakeblikk på 2023

Østre er en spesialisert arena for lydkunst og elektronisk musikk - og vi er stolte av å kunne drive et ikke-kommersielt hus som ivaretar hele verdikjeden fra ide til fremføring. Østre eies av Ekko, og huset er også hovedarena for Ekkofestivalen og mange av Ekkos prosjekter.

2023 er snart over og det er på tide med et lite tilbakeblikk. For oss er det nesten umulig å trekke frem et høydepunkt fra programmet. Vårt felt er stadig i bevegelse, nye former og uttrykk kommer til, og programmet vårt reflekterer dette mangfoldet og denne bredden.

Et godt eksempel på hva vi jobber med er utstillingen Komorebi – en sverm av 100 spesialbygde lydenheter utendørs i skogen rundt Siljustøl under Ekkofestivalen. Utfordringene stod i kø i planleggingsfasen: finansiering, logistikk, forsikring etc. Og gjennomføring av utendørsaktivitet i Bergensk novembervær er et helt eget nivå av risikosport. Men da alle enhetene spilte sammen på Siljustøl, visste vi at vi hadde fått til noe helt spesielt. For oss står prosjektet ikke bare igjen som en enkeltstående lydinstallasjon – den representerer også viktige tema knyttet til vårt virke. Hvordan lyd endrer rom og omgivelser, hvordan dette kan oppleves av publikum.

Tusen takk til alle sammen som har besøkt Østre og Ekko gjennom året. I løpet av 2023 har vi hatt ca 300 utøvere innom Østre og over 10 000 gjester. En stor takk rettes til alle våre samarbeidspartnere og ikke minst Bergen Kommune, Vestland Fylke, Kulturrom og Kulturdirektoratet som er med på å løfte det elektroniske - musikk og kunstfeltet i Bergen.

Vi ønsker dere alle sammen en god jul og godt nyttår!Tilbakeblikk på 2023