Ekko XIX dag 4! – dette skjer i dag!

Ekko XIX dag 4! – dette skjer i dag!

Etter en ellevill fredag med eksperimentelle fraspark – gjør vi oss nå klar for den store klubb–dagen!

Denne lørdagen begynner vi med «Air Conditions», hvor en gruppe lokale artister og kunstnere tilknyttet undergrunnsradioen Vers Libre har samarbeidet med Seyðisfjörður Community Radio 107.1 i Island – resultatet blir en to-timers livesending fra Vestre med innslag av musikk, prat og støvsuger-didgeridoo.
Man kan være tilstede under sendingen på Vestre mellom 15–17, eller høre hjemmefra via www.verslib.re !

Dørene til hovedprogrammet åpner kl. 21:00, og igjen holder vi inngangen fra baksiden på huset! Djs Morten Joe og Krass starter oppe og nede – så her gjelder det å komme tidlig.

Programmet nede på Vestre blir tungt og syrete, når Acid-connoisseurer Kromoplastik og Sagittarii Acid spiller live slag i slag – Kromo fra 23:00 og Sagittarii fra 23:50. Etter dette vil dj Malene Monslaup fortsette dansen, før dj Scotch Egg ærbødigst gjør sitt andre live-sett denne kvelden (han spiller også i Waq Waq Kingdom). Dj Scotch Egg druser på med gameboyer og stekepanner, og pusher alle støygrenser inn i et kokende mayhem!

Programmet oppe på Østre starter med de sprø svenskene Vanligt Folk kl 21:30. Alt annet enn vanlig er det denne live-opplevelsen har blitt beskrevet som – primitivt og absurd og hypergøy!

Kl. 22:30 går Waq Waq Kingdom på. De to Berlinbaserte japanerne byr på en fargerik blanding denne kvelden; japansk tradisjonsmusikk, europeeisk 90-talls hardcore og nyere eklektisk blip-blopp eletronikk, oppi gryten kastes litt Jamaicansk dancehall, tribal, 8-bit techno, afrikansk polyrytmikk og vipps blir det Waq Waq (på japansk, følelsen av å glede seg – som vi gjør til denne konserten!)

Neste er en vi har ventet på – Slikback måtte dessverre avlyse i fjor, men i år kommer han endelig til Bergen. Kl. 23:30 går kenyaneren på scenen. Her skifter musikken tempo på løpende bånd – global bassmusikk med regionale afrikanske rytmer krydret med hint av grime, trap og drumnbass.

Siste på live-programmet oppe er DMX Krew. Briten har gitt ut elektro med lang holdbarhet, som ikke surner, helt siden midten av nittitallet. Eds signatur både var og er, bruk av klassisk hardware, med et lydbilde av stilren elektro med en glasur av synthpop - både lettbeint, lekent, drivende og ganske så puristisk. Han starter 00:45!

Til slutt oppe spiller Sedef Adasi. Panorama-Bar-residenten sine dj-sett spretter og glitrer over tøffe og psykedeliske acid-linjer. Bare å glede seg – og ta den helt ut før vi samles i kirken, siste dag på søndag.

Forhåndssalget på billetter stenger snart – men vi vil selge billetter i døren ved kapasitet. I tillegg er det klubbillett til 150,- fra 01:30 for de som vil ha en siste dans.

Velkommen!!Ekko XIX dag 4! – dette skjer i dag!