Ekkofest dag 3 – dette skjer i dag!

Ekkofest dag 3 – dette skjer i dag!

Fredagene på Ekko inviterer til eksperimentell lytting. Denne dagen strømmer vi også nyere ansikt i dj-Bergen i samarbeid med Vers Libre. Vi snur også inngangen på hodet, og slipper folk inn via baksiden på huset – i Vestre Skostredet 2!
Dette skjer denne dagen:

19:00 sparkes streamen «Strömming uten hode» i gang, fra Vestre. 6 djs spiller i løpet av kvelden, og man kan se det hjemmefra – og inne i huset i Østre Skostredet 3.

Streamen får et avbrekk kl 20:30, når Julie Silset starter kvelden nede i 1. etg med en konsert. Bergensbaserte Silset driver Ideophone Records, og kombinerer modulærsystem, hardware- og analoge synther i sine live-sett.

Mens strømmen fortsetter nede på Vestre, inntar den banebrytende saksofonisten Bendik Giske scenen i 2. etg. Tro det eller ei, Bendik Giske har ikke, så vidt vi vet, spilt i Bergen siden 2013! Sirkelpust, resonans, mikrofoner og ekko er noen av virkemidlene denne magiske musikeren bruker for å fange publikum i sin utrettelige loop. Vi gleder oss veldig til et etterlengtet gjensyn med Bendik Giske.

Etter ham går Hiro Kone på. Med bakgrunn som tidligere punk-rocker, river og røsker Hiro Kone i det elektroniske formatet. Om hun lager, ambient, techno eller støy er fellesnevneren en konstruktiv tilnærming. Gjennom hardware, synther og feltopptak, manipulerer hun lyder og lager strukturer som er melodiske og eksperimentelle.

I mellom konsertene spiller Reckless Kettle musikk. Vår andre skotske dj på programmet i år er også basert i Bergen, og er en ilter sjel – noe som kjennetegner utvalget hans også. Lekent og sprettent, Fergus setter kjelen på kok og ut tyter lekre rytmer og mørke melodier til å fylle tomrommet.

Tredje live-artist i andre etasje denne kvelden er amerikanske Huerco S. Hans ambient-album «For Those Of You Who Have Never (And Also Those Who Have)» fra 2016 gikk nærmest viralt, med sine vakre og meditative låter. Nå har han nylig gitt «Plonk», som binder rytmer inn i hans melodiøse teft, og resultatet er gøy, vilt, Plonk-ende sprettent.

Siste live-artist denne kvelden er britiske AJA. Vi har lovet dampveivalset klubbmusikk – og det er det nærmeste vi kommer til å beskrive dette super-dekonstruerte mayhem-musikken. Som noen skrev på nett, «AJA sounds like Pan Sonic trying to make a Rotterdam Gabber Record». Denne konserten må du få med deg.

Til slutt oppe går NnNnadda på bak dj-pulten. Nadda er en stor fan av breaks og electro, har skrevet om DMX Krew i årets fanzine-avis – og avslutter kvelden med en deilig, dansbar seleksjon.

Alt dette skjer oppe – mens de 6 djs holder strømmen flytende nede på Vestre. De er Snæi Jack, Carmencita, Sausan, Dj Flaky, Andreas Kühne og Toyota Carina. Sjekk ut streamen på vår Mixcloud i løpet av kvelden!

Velkommen! ! ! !Ekkofest dag 3 – dette skjer i dag!