Startskuddet til Ekkofestivalen – dette skjer i dag !

Startskuddet til Ekkofestivalen – dette skjer i dag !

Velkommen til Ekko XIX !

Vi starter årets festival med lytting, mingling og storbesøk av Autechre.

Onsdag 2. november
Endelig Ekkofestival!

Denne dagen starter med en avslutning; det blir finissage for lydverket «O Nosso Pão» av Bjørn Torske og Rogério Brandão. På Østre åpner dørene 18:30, og man kan klinke med noe godt i glasset med venner og felles festivalgjester.

I andre etasje står den 16-kanals Genelec-installasjonen som spiller av et av årets nye bestillingsverk fra Ekko, i samarbeid med portugisiske Filho Único. I mars i år samlet vi Rogério Brandão, aka Dj Nigga Fox, og Bjørn Torske på Østre for å jobbe med nytt materiale sammen.

Dj Nigga Fox er kjent fra den portugisiske Batida-bølgen, fulgte tett i sporene til Dj Marfox, og lager avslappet og deilig dekonstruerte beats. Mye minner oss om Torskefars skrangledisko – og selv sier de at de har en «similar groove».

Så går turen videre til USF Verftet, hvor dørene åpner 20:30.

Den skotske djen Hildisvíni spiller plater inne i barområdet utenfor Røkeriet fra dørene åpner, til konserten med Autechre starter 21:30.

Å si at kunstnerskapet til Autechre er stort er en underdrivelse. Hvert nye Autechre album kan både være vakkert og utfordrende, og avstanden mellom utgivelsene er store. Det samme formatet følger live-settene deres – de utvikler seg kontinuerlig, og man vet aldri helt hva man kan forvente.

Andreas Tilliander aka Mokira aka TM404, har også skrevet et lengre stykke, på svensk, i årets festivalavis. Kanskje kjenner du deg igjen i hans beskrivelse av oppveksten rundt Autechre? Les deg opp!

Dette blir første gang Autechre spiller i Bergen,
og nå gjelder det å gjøre seg klar. Autechre spiller i fullt bekmørke – så forbered deg som om du skal på kino. Tøm blæra og bestem deg for hvor du vil stå. Skru av telefonen, og gjør deg klar for en fullverdig konsertopplevelse.

Her er beskjeden fra bandet selv:
Autechre will perform in total darkness.
For their set all lights in the venue will be off.

Please plan on being in one place for the performance and do not move unnecessarily until it has finished when the lights will come back on again.

Please do not shine any lights at the stage or around the room during the performance.

In case of emergency all lights will come on and staff will be there to assist you to leave the venue.

If you need to leave for any reason please use your mobile phone to light your way.

Absolutely no recording or flash photography please.

If you are uncomfortable with the idea of spending 60 minutes in the dark while Autechre play please see venue staff before the performance starts.
Thank you,
AutechreStartskuddet til Ekkofestivalen – dette skjer i dag !