Ekkohelg på Østre med Johanna Knutsson

Ekkohelg på Østre med Johanna Knutsson

I over to tiår år har Ekko presentert klubb - og konserter. Vi har egentlig mistet oversikten, men til helgen avholder vi utgave nr. 141 og nr. 142 (tror vi) sammen med svensken Johanna Knutsson og lokale artister.

EKKOKLUBB NR 141 & MHOST LIKELY

JOHANNA KNUTSSON (DJ-SET)
RECKLESS KETLE (DJ-SET)

EKKOKONSERT NR 142
JOHANNA KNUTSSON (LIVE)
NORTH ATLANTIC OSC (LIVE)


Johanna Knutsson

Johanna Knutsson har lenge vært godt passert i platebaggen vår. Med utgivelser som strekker seg like langt som Østre sin levetid har hun stadig vært på jakt etter å fornye seg selv og sine utrykk.

Johanna Knutsson skiller seg ut både på scenen, i studioet, og på vinyl med sin unike tilnærming til musikk. I en alder av 24 år byttet hun ut sitt hjemlige Sverige med Berlins natteliv, en beslutning som skulle vise seg å være langt mer enn et midlertidig eventyr. Med over et tiår i bransjen har hun ikke bare blitt en av Sveriges fineste eksporter, men også grunnlagt to plateselskaper, UFO Station og ZODIAC 44, sistnevnte i samarbeid med Luca Lozano fra Klasse Wrecks.

Knutssons dj-sett, live-sett og produksjoner bærer preg av en idiosynkratisk stil som balanserer det funksjonelle med det uortodokse, og trekker lytteren inn i de mer eksentriske hjørnene av dansegulvet. Hennes musikk, kjennetegnet ved UFO Station Recordings, søker å nå utover de tradisjonelle grensene for techno og house.

Knutsson fortsetter å utforske og utvikle musikken sin, alltid med en klar visjon og en vilje til å improvisere. Hennes nysgjerrighet på musikkens grenser vises tydelig i hennes siste prosjekter som «Tollarp Transmissions» (Kontra-Musik, 2019) og «Dingsbums Homage» (Patience, 2022) to fargerike og emosjonelle album.Ekkohelg på Østre med Johanna Knutsson