«Impossibly distant, impossibly close»

«Impossibly distant, impossibly close»

Gjør deg klar for en fysisk og følelsesmessig konsert med drømmende gitarmønstre og kraftige bassvibrasjoner. Dronekveld på Østre torsdag 14. november.

Facebook: https://www.facebook.com/event...

Abul Mogard, også kjent som Guido Zen og Rafael Anton Irisarri, komponist, plateprodusent og mastering-ingeniør sitt samarbeid startet på en tilfeldig måte under åpningskonserten av SoundSet-serien ved Madrids Condeduque kulturhus i 2023 – et program som inkluderte opptredener av synthkanoner som Autechre og Caterina Barbieri. Duoens ekstranummer resonnerte dypt med publikum og tente en kreativ gnist som førte til at de begynte å jobbe eksternt fra sine respektive studioer.

Etter flere studio-sessions ble resultatet albumet «Impossibly distant, impossibly close» (Black Knoll Editions, 2024). Verkets tittel fanger dronemusikken sine beste kvaliteter; det er en umiddelbar distanse, men omfavner oss også fullt og helt. Selv om både Abul og Rafael ofte plasseres i ambient-sjangeren, utfordrer de forventningene til Brian Enos kjente utsagn om at ambient-musikk «må være like lett å ignorere som den er interessant». Begge skaper komplekse lydbilder som krever lytterens fulle oppmerksomhet. Gjennom en mestring av et bredt spekter av lyder og et sterkt tematisk og følelsesmessig uttrykk, utgjør deres musikk et perfekt eksempel på det som kalles dyp lytting.

Kjernen i komponistene sitt arbeid ligger i en delikat balanse mellom tilbakeholdenhet og nyskaping. Ved å bruke parallell akkordprogresjon, lager de musikk fra enkle melodiske motiv spilt live på synther som forvandles til et kall-og-svar-samspill mellom Abul sine synthlinjer og Rafaeln sine gitarsløyfer. Etter hvert som musikken utvikler seg, møter smeltende gitarmønstre etterfulgt av en intens subsonisk fullkroppsmassasje – den fysiske kraften av Ampeg bassforsterkere i full utfoldelse.



«Impossibly distant, impossibly close»