17 mai med Bjørn Torske og Idjut Boys

17 mai med Bjørn Torske og Idjut Boys

Mhost Likely inviterer inn til tidenes 17.mai feiring med Idjut Boys og Bjørn Torske.

Billetter og program finner du her.

Idjut Boys, bestående av Conrad McDonnell og Dan Tyler, har i flere tiår vært fremtredende skikkelser innen dansemusikken, kjent for sin unike blanding av dub, funk, disco, og acid house. Deres evne til å veve sammen disse musikalske trådene har gjort dem til pionerer på den internasjonale scene. Men det er ikke bare i Storbritannia duoen har satt sitt preg; gjennom årene har de utviklet en dyp forbindelse med Norge, mye takket være artister som Bjørn Torske.

Sammen med Tore “Erot” Kroknes, la Bjørn Torske grunnlaget for den norske discoscenen som senere ville fostre artister som Prins Thomas, Lindstrøm, Andre Bratten og Todd Terje. Inspirert av musikalske titaner som DJ Harvey, Ron Hardy og nettopp Idjut Boys, brakte Torske og Erot lyden av undergrunds disco og house/techno til Norge. De utviklet sin helt egen stil av utdøbbet disco, kjent for sin særegne, humoristiske og psykedeliske vri.

Idjut Boys’ tilknytning til Norge og deres samarbeid med Bjørn Torske representerer en kulturell og musikalsk brobygging mellom Storbritannia og Norge. Duoen har spilt en nøkkelrolle i den norske disco/house scenen siden 90-tallet, da Olle Abstract først introduserte dem på Skansen.

Gjennom årene har de inspirert og latt seg inspirere av den norske discoscenen, og dette gjensidige forholdet har vært viktig for utviklingen av den unike lyden som karakteriserer både Idjut Boys og Torske. Dan Tylers nylige flytting til Oslo og samarbeidet med Smalltown Supersound, understreker denne dype musikalske forbindelsen.