Det er ofte i uventede og uformelle forum at unike kunstopplevelser oppstår. Gjennom sporadiske arrangementer utforsker Ekko og Lydgalleriet innpakning og presentasjon med utgangspunkt i miljøet rundt og programmet på Østre. Lydklubb er en møteplass for ulike kunstutrykk, her kan all din favorittmusikk kan spilles baklengs, kanskje får du årets mest overraskende konsert – spennende, sært eller kommersielt, alt har sin naturlige plass her.
Ekko, Lydgalleriet og nyMusikk i samarbeid med Østre presenterer: Lydklubb #3
Er du nysgjerrig på kombinasjonen av laser, indie, iskrem, jazz, hip-hop og samtidsmusikk? På Lydklubb #3 fredag 25. november smelter og fryser vi sammen alle disse ingrediensene over to etasjer på Østre, med is fra Hallaisen, musikk fra Verdensrommet, Softcore Undt og Lemur med Stian Westerhus, og dj-sett fra Asel, Lydklubb djs og Verdensrommet.
Det er ofte i uventede og uformelle forum at unike kunstopplevelser oppstår. Gjennom sporadiske arrangementer utforsker Ekko og Lydgalleriet innpakning og presentasjon med utgangspunkt i miljøet rundt og programmet på Østre. Lydklubb er en møteplass for ulike kunstuttrykk, her kan all din favorittmusikk kan spilles baklengs, kanskje får du årets mest overraskende konsert – spennende, sært eller kommersielt, alt har sin naturlige plass her.
Verdensrommet
Musikken til Verdensrommet har blitt beskrevet som en blanding av indie, hip hop og jazz, og det er tydelig at eksperimentering med lydbilder og teksturer står sentralt for bandet. Akkurat denne konserten på Lydklubb #3 kommer til å bestå av mye nytt materiale som kommer på EP i januar og singel i desember, samt demoer og uutgitte låter som aldri er blitt spilt før.
Bandet slapp høsten 2015 sitt selvtitulerte debutalbum. Albumet ble skrevet, spilt inn og produsert av bandet selv, og gjestes av musikere som Verk, Chris Holm og Lars Vaular. Verdensrommet ble svært godt mottatt av bl.a. Morgenbladet og Klassekampen, og bandet fulgte opp slippet med en norgesturné, med konserter i Oslo, Bergen, Trondheim, Skien og Volda.
Verdensrommet har nå, etter å ha brukt det siste året på å spille konserter og å spille inn ny musikk, gjort ferdig en EP, som gis ut på Vibbefanger i 2017. Førstesingelen kan man høre allerede 2. desember. Låten Problem gjestes av Eirik Aas fra Hester V75, og viser hvordan bandet stadig eksperimenterer seg frem til nye uttrykk og lydbilder. Problem er på mange måter representativ for EPen som helhet, og fin å trekke frem som singel; med sitt R’n’B og pop-aktige preg setter den tonen for resten av utgivelsen – en utgivelse med like mye 808-trommer som lyse jazz-gitarer, og like mye airhorns som saksofonsoloer.
Med slippet av EP-en signaliserer bandet en endring i lydbilde fra det som tidligere har vært – mer inspirert av popmusikk, men fortsatt like eksperimenterende.
Softcore Undt
Softcore Undt består av Onge $ushimane, Emir Hindic fra rapduoen $ushi x Kobe, Andreas Høvset og Vetle Junker fra Verdensrommet, samt Jarand Stavland Groven og Mathias Humlen. Prosjektet startet da Emir så Verdensrommet spille en nesten-ferdig versjon av låten Aldri igjen på Ekkofestivalen 2015. Emir spurte om han kunne komme ned i studio og legge et vers på sangen. Spol et år frem i tid, og bandet har nå fire låter som skal gis ut som en EP vinteren/våren 2017.
Musikken befinner seg et sted midt mellom $ushi x Kobe og Verdensrommet – 808, saksofoner og jazzgitarer. Lyrisk og melodisk har vokalistene i Softcore Undt et annet uttrykk enn i deres hovedprosjekter. På EP-en veksler de to vokalistene sømløst mellom partier, og bidrar til en utgivelse som er vanskelig å sette i bås med sjangerbegreper. Bandet hadde sin første konsert på Vibbefest på Østre tidligere i år.
Settene som vil bli fremført på Lydklubb #3 er spesielt satt sammen for anledningen, og består hovedsakelig av helt nytt materiale. Både Verdensrommet og Softcore Undt har en felles fascinasjon for klubbscenen og kreative visuelle uttrykk, og derfor kommer VJ Birk Nygaard til å ha ansvar for det visuelle denne kvelden. Stikkord er lasere.
Lemur feat. Stian Westerhus
Lemur feirer 10-års jubileum med å lansere sitt nye samarbeid med Stian Westerhus. En tilsynelatende umulig kombinasjon av akustiske instrumenter og Norges største vegg av gitarlyd? Tvert imot, et mangehodet lydtroll, der elektronikk og akustikk flettes inn i en intrikat lydvev. Lemur har spilt på så forskjellige plasser som punkeklubber som legendariske Golden Pudel i Hamburg til Nidarosdomen, i Taipei og Tromsø, med kvartettimprovisasjon og symfonisk besetning. Turnéen med Westerhus markerer også release av deres nye plate "Mikrophonie" på +3DB records.
Asel
Asel er en av Bergens aller fremste tastemakere. Som kunstnerisk leder for Ekkofestivalen, medstifter av klubbkonseptet HotHotHot! og medvirkende i utallige andre prosjekter, har Asle vært med å prege kulturbyen Bergen på mange plan. Som DJ i snart 20 år, kan han vise til en samling av musikk de fleste andre bare kan drømme om. Asel har en helt klar signatur på hva han spiller - uavhengig av sjanger, tematikk og stemning spiller han alltid låter som er ambivalente, melankolske og drømmende. Låtene er hypnotiske såvel som utfordrende og tar deg til et sted langt utenfor dansegulvet.
Hallaisen
Hallaisen er Skostredets nyeste gastronomiske perle – en isbar med is basert på de beste vestnorske råvarene, og et utvalg bærekraftige ingredienser fra hele verden. Hallaisen kommer og gjør en pop-up special.
Verdensrommet
I femte klasse på barneskolen møttes Andreas Høvset og Vetle Junker via en felles fascinasjon for heltene Oasis og Red Hot Chili Peppers. Mange år senere ble de en sentral del av Verdensrommet og i 2012 ga de ut den friske dobbeltsingelen “Sidelengs/Nytt” på Bergensbaserte plateselskapet Nabovarsel. I likhet med andre lokale band som Hjerteslag, Chain Wallet og Advanced Language står musikken sjelden stille og drives frem av hypnotiserende gitarer, pulserende synther og raske trommer. Stemmene til Andreas og Velte svever over musikken som en sky og drypper av ekko og delay.
2014 ble et vendepunkt for det unge bandet. De unge musikerne gikk under jorda for å fokusere på sitt debutalbum. Det som vi har hørt vitner om at de har brukt tiden godt. Det musikalske uttrykket virker revitalisert og tydeligere. Det er en nyskapende og utfordrende plate som er vanskelig å sjangerdefinere. Less is more er et konsept mange musikere har tydd til gjennom årene og det kommer virkelig til sin rett her. Studio-trommene er trimmet vekk, det er færre musikalske elementer som krangler om plass og det som gjenstår er et genuint, tett samspill mellom Andreas og Vetle, underbygget av trommemaskiner, synther og korte gitarseksjoner. Det er tidsriktig, men aldri forutsigbart. Det finnes få direkte sammenligninger, men man kan tenke seg til en blanding av James Moody, Chet Baker og Mac DeMarco.
For anledningen kommer Verdensrommet til Ekko i en nedstrippet versjon – Andreas og Vetle skal gjøre en intim konsert med noen få analoge instrumenter og en mikrofon.
Dato: fredag 25.11.
Sted: Østre
Åpningstid: 20:00 - 04:00