Ekko konsertserie nr. 32


Kaukolampi og RocketNumberNine til Ekko med droner, hypnotisk mørke og energisk jazztrommer og synthspill!

K-X-P frontmann Timo Kaukolampi spilte for første gang på Ekko som en tredjedel av bandet Op:l Bastards (originalt Opel Bastards, noe de måtte endre etter press fra bilprodusenten), og han er en aktiv musiker med flere bandprosjekt. I 2017 ga han ut soloalbumet «1», under eget navn - dronete, mørkt og hypnotisk.

Fra England kommer brødreparet Ben og Tom Page med sin tromme- og synthekspertise, som er så god at de har turnert som band til store legender som Neneh Cherry og James Holden. Deres eget bandprosjekt heter RocketNumberNine og er en heftig blanding av en sabla gode elektroniske tangenter og en energisk, jazz-inspirert tromme.

Dj Asel spiller plater før, under og etter konsertene.


Kaukolampi

(K-X-P / FIN)

Uttrykket Bergensvenn er sjeldent noe vi i Ekko bruker for å omtale våre gjestende artister, men i tilfellet Timo Kaukolampi så blir det vanskelig å komme utenom både hans og finsk elektronisk musikkmiljøs relasjon til Bergens elektroniske undergrunn. Helt siden han gjestet Cafe Opera med bandet Op:l Bstards tilbake i 2000, noe som også var starten på en langt og viktig vennskapsforhold mellom musikere og plateselskaper fra Helsinki og Bergen, har dette vært en god og viktig relasjon. Timo har gjestet Ekko en rekke ganger med forskjellig prosjekter og bidratt som produsent og musiker på flere profilerte bergensartisters utgivelser. De siste årene har han fokusert mye på bandprosjektet K-X-P, som bla har utgivelser på Smalltown Supersound, men konserter i byen vår har det ikke blitt på flere år. Når han i 2017 ga ut sitt første soloalbum «1», som attpåtil er en glimrende elektronisk og dronete opplevelse, så var det klart at han måtte komme innom for å fremføre dette materialet, noe han gjorde tidligere i vår med en fantastisk oppteden, og siden vi under festivalen har klart å lokke ham tilbake med K-X-P , så tar vi også gjerne en runde til med soloprosjektet også.

«I wanted to break all structure, to see if all form can be destroyed,» says K-X-P frontman, Timo Kaukolampi, of his debut solo album. A desire to deconstruct convention is not a new thing for Kaukolampi, given that the Finnish band has been blurring the lines between techno, krautrock, space rock, and experimental electronica for the last decade and forging an idiosyncratic and unique sound truly of their own»

Albumet er spilt inn både i Helsinki og i Valgeir Sigurðssons studio I Reykjavik, og er komprimert ned fra mellom 50-70 løse komposisjoner som Timo hadde jobbet med gjennom mange år.

«I love techno but I guess the techno I make does not really suit any genre at the moment. Techno for me means sci-fi, cosmic realms, a sense of the inner journey. Like the dark side of new age music.»RocketNumberNine

(Border Community / UK)

Siden vi ikke klarer å begrense oss så har vi også invitert brødreparet Ban og Tom Page til å gjøre en konsert samme kveld med sitt prosjekt Rockcetnumbernine. Dette er noe vi har prøve å få til Bergen i en evighet, og nå klaffet det endelig, med seg i bagasjen har de masse nytt materiale fra et nytt album som visstnok nesten er klart for utgivelse. Ved siden å opptre alene har Ben og Tom også turnert som backingbandet til Neneh Cherry i flere år og bideratt mye i liveoppsettet til James Holden. I tillegg har de samarbeidet mye med Four Tet, dette blir en glimrende start på kvelden.Asel

(N)

Ekkos kunstneriske leder Asle Brodin har jobbet med Ekko helt siden oppstarten i 2003, han har tidligere også drevet en rekke klubber som f.eks Hot!Hot!Hot! (2004-2010) og Klubb Elektra (1999-2004) The Fix (2007-2011) Klubb Piknikk (2000-2003) Han har jobbet med scenografi, som produsent for alt fra symfoniorkestre til frijazz, ballett mye mye mer. Dato: fredag 16.2.

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Åpningstid: 21:00 - 02:00

Billetter: Billett: 140,- + avgift

Kjøp billetter