Ekkoklubb nr. 57


Ekkoklubb nr.57 presenterer finsk og bergensk næring for både føtter og hjerne. Aleksi Perälä aka Astrobotnia aka Ovuca spiller live, og Ida Nerbø/Bergen Techno Fanzine / DOT gjør et av sine kompromissløse dj-set, i tillegg varmer Ekkos egne djs opp før konserten.

Konserten er støttet av PULS - Nordisk Kulturfond
Aleksi Perälä

(Replhex/AP Musik / FIN)

Finske Aleksi Perälä's interesse for elektronisk musikk tok av da han hørte acid house på det finske radioprogrammet Ocsid som tolvåring i 1988. Strandet i en liten finsk by lengtet Perälä etter å ta del i storbyenes rave-kultur, så han kjøpte en synthesizer og bare begynte selv. Etter å ha hørt Aphex Twin på utveksling til USA som 17-åring begynte han å sende inn demoer til Richard D. James sitt label Rephlex og 5 år senere slapp han til og «Lactavent» under pseudonymet Ovuca var et faktum.

Perälä har gitt ut en enorm katalog med musikk under navnene Ovuca og Astrobotnia (sistnevnte er navnet han skiftet til da han først begynte å bruke datamaskin i produksjonen sin,) og har først de senere årene begynt å turnere under sitt eget navn. Han har høstet spesielt mye interesse for utgivelsene kalt The Colundi Sequence, som bruker en egendefinert og annerledes toneskala lagd av Perälä og Grant Wilson-Claridge (Rephlex-eier og Aphex' partner in crime). Skalaen går i halvtoner og frekvenser, er linket til spiritualisme, og får i all hovedsak låtene til å høres ut som signaler fra en annen planet.

Til Ekko kommer han med et live-set som han har turnert blant annet Berghain, Mutek og Printworks med. Vi gleder oss.Ida Nerbø

(DOT / NO)

Ida Nerbø er godt kjent i Bergen som en stor del av det særs aktive teknomiljøet i byen. Hun har selv startet hashtaggen #bergentechnocity, gir ut Bergen Techno Fanzine på DOT-kveldene sine og har booket blant annet Varg, Magda El Bayoumi og Ida Engelhardt til byen.
Selv spiller hun tekno av den rene, mørke sorten, med hint av hypnotiske linjer og acid-elementer, og denne kvelden avslutter hun etter Aleksi's live-set.

Dato: lørdag 16.3.

Sted: Østre

Åpningstid: 23:00 - 03:00

Billetter: 100,- som forhåndssalg på ticketco og i døren

Kjøp billetter