Ekkoklubb nr. 46


Fra Moskvas undergrunn kommer Yana Kedrina aka Kedr Livanskiy. 
Ung, hardtarbeidende og med den riktige gjør-det-selv-tilnærmingen som behøves for å stikke seg frem i dagens musikk-jungel, lager Kedr slow-mo–rave-låter som sprer seg på sosiale media som ild i tørt gress. 

28. mai, Ekko presenterer ekkoklubb nr. 46, med Kedr Livanskiy, Bendik HK og Dj Jiska Huizing. 


Kedr Livanskiy

(2MR / RUS)

Fra Moskvas undergrunn kommer Yana Kedrina aka Kedr Livanskiy. 
Ung, hardtarbeidende og med den riktige gjør-det-selv-tilnærmingen som behøves for å stikke seg frem i dagens musikk-jungel, lager Kedr slow-mo–rave-låter som sprer seg på sosiale media som ild i tørt gress. Med tåkelagt vokal og analoge synther skaper hun et lydbilde med tydelige referanser til stilikon innen elektronisk musikk de siste 20 årene. Låtene beveger seg i et parallellt stilunivers til storheter som Autechre, spesielt materialet deres fra midten av nittitallet, som albumet «Tri Repetae» (1995) eller Boards of Canadas ultralegendariske «Music has the right to Children», også viktige referanser for Ekkos arbeid.

Musikken hennes er som et forfriskende bad i referanser. Det er lett å trekke linjer til det uavhengige og uforutsigbare selskapet «Italians Do It Better» og en av deres tidlige artister Desire med låten «Under Your Spell». Uten sammenligning forøvrig synes vi og det er en estetisk inspirasjon fra t.A.T.u.s «All The Things She Said» og 2000-tallets russiske jenteduo-fenomen, som Kedr mesterlig har videreutviklet på egenhånd. Bendik HK

(NO)

Bendik HK har som trommis spilt med en rekke kritikerroste artister de siste årene, som Pantha du Prince, Ivan Ave, Gundelach, Nils Bech, Hanne Hukkelberg og Charlotte Dos Santos. Som soloartist lager han elektronisk klubbmusikk som på særegnet vis utforsker klang, kontinuitet og nostalgi – på dype basstrommer i bunn og rytmiske synth-akkorder i topp.Jiska Huizing

(NO)

Jiska har gode ører og en solid bakgrunn fra lydkunst, som skinner gjennom når hun gjennomfører sine dj-set med et utvalg spor med obskur klubbmusikk, som hun parer elegant med verdensmusikk, afrikanske rytmer og solrike elementer. Dato: lørdag 26.5.

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Åpningstid: 22:30 - 03:00

Billetter: Billett: 120,-

Kjøp billetter