Ekkoklubb nr.39


39. utgave av Ekkos klubbrekke sammenfaller med Østres åpningshelg. Den nederlandske duoen Weval, som for anledningen kommer med band, innvier klubbsesongen med sitt første norgesbesøk noensinne. Utover natten lar vi Bjørn Torske og André Bratten utfordre hverandre i et back to back-sett hvor vi helt sikkert vil få servert både eksentrisk og dansbar house, space disco og andre skjulte perler.


Weval

(Kompakt Records / NL)

Weval består av talentfulle Harm Coolen og Merijn Scholte Albers fra Nederland. Til tross for deres unge alder høres alt materialet deres ut som de har holdt på i mangfoldige år, med fengende sammensetninger som både er dansbare og drømmende, og med hint av magisk pop og house over dynamiske melodier. 

Duoen har blitt svært anerkjent etter flere live-set og festivaler over hele Europa, for deres evne til å holde et nyansert set som fremdeles holder koken i dansegulvet. Med kraftige synth-strofer over suggerende rytmemønster, får musikken deres en intensitet som drar en med inn i en fullendt musikkopplevelse. Til Ekko tar de med seg band-oppsettet for å bevise nettopp dette.Bjørn Torske b2b Andre Bratten

(Smalltown Supersound / NO)

Bjørn Torske er en levende legende. Hvor og hva norsk housemusikk hadde vært uten «Torsken» er et spørsmål vi kan glede oss over å slippe å svare på. Torske er kanskje først og fremst kjent for sin «skrangledisko», men Torskes musikk gaper over stadig flere utrykksformer. Likevel er det få produsenter som kan skilte med en like gjenkjennelig og særpreget estetikk som Torske - enten han gjør krautrock-inspirert ambient, hypnotisk teletubbie-dub, dobbeltklapp-disko eller mer technoide utskeielser som Krisp eller Ismistisk. Til Ekko skal han for første gang spille back to back med den svært gode André Bratten.

Bjørn Torske b2b Andre Bratten

(Smalltown Supersound / NO)

Uansett hvilken vei du vrir og vender på det vil André Bratten forbli et geni innenfor norsk eksperimentell, elektronisk musikk. Han gjør alt fra å finpusse ambient-bestillingsverk som utfordrer hele lydspekteret, til å kjøre igang knuseharde tekno-set andre dager. «Be A Man You Ant» satt han på det internasjonale kartet i 2013, og «Gode» fra 2015 er et mesterverk som kan stå på repeat i flere dager uten å miste dybden. Bratten er og en særs habil dj, og det blir spennende å beskue hva han og Torske koker frem i løpet av denne Ekko-kvelden.Dato: lørdag 16.9.

Sted: Østre

Åpningstid: 23:00 - 03:00

Billetter: 120,- forsalg

Kjøp billetter