Ekkofestival 2024 - slippfest!

Ekko x Bek x Sense of Place presenterer:


Lørdag 15. juni avslører vi de første artistene som skal opptre på Ekkofestivalen 2024. Dette markerer vi med en klassisk ekkogryte: Performance fra Mark Fell & Rian Treanor, vernissage for Emily Adomah sitt nye lydverk «Den 25te symfoni» og dj-sett på kveldstid med CCL (Subglow) & Ekko Djs. I tillegg gjør vi også offisiell åpning av den nye takterrassen «Øverst»!

Bli med når vi løfter sløret og starter opptakten til årets utgave av Ekkofestival - XXI.


Rian Treanor

(England / Arcola)

Rian Treanor arbeider i krysningspunktet mellom klubbkultur, eksperimentell kunst og datamaskinmusikk. Han skaper en fascinerende verden av musikk, komponert av fragmenterte og sammenførte elementer. Etter en serie EP-er på The Death of Rave & Warp underlabel Arcola, har hans siste LP-er «ATAXIA» og «File Under UK Metaplasm» for Planet Mu i 2020 etablert ham som en både forstyrrende og essensiell ny stemme i britisk undergrunnsklubbmusikk. Ved å bruke programmeringsspråket Max/MSP, spesiallager han programvare for å utforske utvidede rytmiske teknikker og algoritmiske prosesser. Han bygger innretninger som gjør det mulig å skape spontane mønstre innenfor ulike typer samarbeid, workshoper, liveperformance og installasjoner.Mark Fell

(England)

Mark Fell er en tverrdisiplinær kunstner med base i Rotherham (Storbritannia). Den kunstneriske praksisen hans trekker veksler på elektronisk musikk, subkulturer, eksperimentell film, samtidsfilosofi og radikal politikk. Fell har hatt en betydelig produksjon gjennom de siste 30 årene – fra tidlige elektroniske lydverk og innspillinger til installasjon, kritikk, kuratoriske prosjekter, utdanningssystemer og koreografiske forestillinger. Hans nylige arbeider, som peker til hellige geometrier og programmeringsstrukturer, understreker Fells særlige interesse for ikke-lineære systemer og strukturer – og de komplekse måtene vi forholder oss til disse strukturene og systemene på.Emily Adomah

(Norge)

Emily Adomah er en bergensbasert sanger og komponist, utdannet i klassisk musikk ved Norges musikkhøgskole. Etter studiene har hun fordypet seg mer og mer i det eksperimentelle feltet og synger nå både samtidsmusikk og egne komposisjoner, i tillegg til at hun lager lydkunst og improviserer. Emily har komponert flere lydverk, samt musikk til film, dans og små ensembler. Hennes komposisjoner dreier seg ofte rundt skjæringspunktet mellom mennesker, miljø og lyd og benytter seg ofte av elektroniske verktøy i sitt musikalske uttrykk.

CCL

(Subglow / USA)

Fra brennende cowgirl breaks til trippende funk! Slik introduserer den amerikanske djen CCL seg selv på Resident Advisor. På slippfesten til Ekkofestivalen får vi besøk fra midtvesten!

CCL har sakte men sikkert blitt en sentral kraft på den europeiske scenen og en dj som skiller seg ut med sin dyptgående og narrative tilnærming. Deres siste mix, utgitt via Eris Drew og Octo Octa's T4T LUV NRG, er et godt eksempel på CCL sin stil. Mixen belyser dubmusikkens mest skjulte og uventede røtter, og inkluderer alt fra Mad Professor og Bristol-legendene Smith & Mighty, Severed Heads og Jay Dee (aka Dilla). Dub-musikk fra 1970-tallet og frem til i dag.

CCL sine dj-sett kobler sammen ulike lyder og fengslende musikalske økosystemer, med alt fra steppers, psykedelisk techno, house, 80-talls synth-pop, footwork, post-punk, drum and bass, til dub. Som DIY-festivalarrangør og platesamler, med erfaring fra Bristol, Seattle og det amerikanske Midtvesten, skaper CCL musikk som åpner ormehull mellom sjangre og tempo.Dato: fredag 14.6. - fredag 14.6.

Sted: Østre

Åpningstid: 21:00 - 00:45

Billetter:

Programmet er delt i to og foregår på Den Uferdige Institusjon og Østre.
Du kan kjøpe enkeltbilletter til performancen med Mark Fell & Rian Treanor på Den Uferdige Institusjonen eller en billett som dekker hele programmet.

Kjøp billetter