Ekko klubb- og konsert nr. 134

Ekko presenterer: presenterer:


Hva får du når du krysser afrikansk polyrytmi, hardcore techno og italienske skrekkfilmer fra 70-tallet? Svaret får du når Nkisi spiller live på Østre 15. april.

Når man leser artikler om artisten og aktivisten Nkisi refererer hun ofte til Kongolnesisk rumba og Europeisk gabber som sine største inspirasjonskilder. Siden 2012 har hun klart å gjøre nettopp dette, å finstemme et lydbilde mellom to forskjellige sjangre som lydmessig ligger lang fra hverandre. Intrikate trommespråk fra fødelandet hennes Kongo fletter seg sammen med aggressive hardcore techno fra oppvekstlandet Belgia. Resultatet er eksperimentell elektronisk musikk som får hårene til å reise seg. Den London-baserte musikeren er også aktivistisk i sitt virke, og er en av grunnleggerne bak NON Worldwide, en plattform som fremmer eksperimentelle artister fra den afrikanske diaspora.Ideophone Records

Før og etter konserten med Nkisi spiller våre Ekko-venner Jule Silset og Rudi Valdersnes. I 2018 møtte Rudi og Julie, Jiska Hutzing som hadde gjort seg bemerket innen det elektroniske musikkmiljøet i Bergen. Resultatet ble Ideophone Records og et destillert uttrykk av deres bakgrunn og påvirkninger. De dytter hverandre ut av komfortsonen og beveger seg inn i et elektroakustisk musikalsk landskap. Siden oppstarten i 2018 har Julie, Rudi og Jiska banet vei for det elektroniske og eksperimentelle musikkfeltet gjennom 4 vinyl utgivelser, konserter og dj-sett.

Resident Advisor: https://ra.co/events/1677786

Facebook: https://fb.me/e/Z2L2A6YQ


Dato: fredag 14.4.

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Åpningstid: 23:00 - 03:00

Billetter: Early bird: 100,- Dør: 150

Kjøp billetter