Ekko klubb- og konsert nr. 135

Ekko presenterer: presenterer:


Var det noen som sa DUB? Ekko har samlet et drømmelag for en ekstraordinær dub spesial med Jay Glass Dubs (live), Prins Thomas og Malene Monslaup. Gjør deg klar for ekkokammeret!

Jay Glass Dubs:
Jay Glass Dubs er en banebryter og veteran innen eksperimentell elektronisk dub. Ved første øyekast kan man tro at prosjektet til den atenske produsenten Dimitris Papadatos utelukkende handler om dub, men da har man først skrapt overflaten. Dub brukes som et springbrett inn i en verden fylt med musikalske referanser; alt fra mørk trip-hop fra Bristol, tidlig industriell techno fra Sheffield og jaymankanske rytmer fra tungvektere som Lee Scratch Perry og King Tubby. Som komponist har Jay Glass Dubs en interessant tilnærming til å komponere dub musikk hvor han jobber ut i fra en kontrafaktisk historisk tilnærming, som er filosofisk retning som dreier seg i all korthet om det som ikke skjedde, men som kunne ha skjedd i musikken. Papadatos trekker frem historiske metodikk og setter spørsmål for hvordan han kan styrke dem. Om man lytter på hans siste album SOMA som kom ut i 2020 føles det ut som man reiser frem og tilbake i tid, hvor ulike geografiske og musikalske referanser skaper et altoppslukende univers.

Prins Thomas:
Når vi prøvde å tenke noen nasjonale artister vi burde sette sammen med Jay Glass Dubs var det et navn som ga stor gjenklang, nemlig Prins Thomas. For den yngre generasjonen er dette et navn man ikke nødvendigvis assosierer med dub, men for Thomas har dub spilt en helt essensiell rolle i hans lange karriere. Hans livslang interesse for ekko tar ofte form i utgivelsene og dj-settene hans, og i fjor dukket han dypt inn i dubformatet gjennom syv kvelder på Jaeger viet til dub techno. I etterkant har Thomas lastet opp miksene på Soundclound som han har kalt A Night Of Dubby Techno (and related sorts).

Malene Monslaup:
For å varme opp Østre har vi booket inn Malene Monslaup. Monslaup har gode ører og en solid bakgrunn som DJ, som skinner gjennom når du hører hennes dj-set med et utvalg spor fra undergrunnen, som hun parer elegant med acid-linjer og tunge basslinjer. For denne kvelden vil hun utforske gjenklangen i musikksamlingen sin.

Resident Advisor: https://ra.co/events/1678573

Facebook: https://fb.me/e/2stQC4M3l
Dato: torsdag 27.4.

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Åpningstid: 22:00 - 03:00

Billetter: Early bird: 100,- Ordinære billetter: 150,-

Kjøp billetter