Ekko klubb- og konsert nr. 133


Sørkoreansk støy, jazz og improvisasjon med cello.

Den sørkoreanske cellisten og komponisten Okkyung Lee er alltid like forutsigbar og trekker linjer mellom støy, jazz, improvisasjon, vestlige tradisjoner og tradisjonell sørkoreansk popmusikk.

Lee har tidligere blitt invitert til Bergen flere ganger. I 2017 fremførte hun bestillingsverket Teum (The Silvery Slit) i Tårnsalen på Kode i samarbeid med nyMusikk og Borealis. I 2020 ble hun invitert tilbake for å fremføre et egenprodusert stykke gjennom et Acoumonium lydsystem på Bergen Kunsthall. Nå er hun endelig tilbake i Bergen igjen, denne gangen på Østre.

Okkyung er kanskje mest kjent for hennes arbeider hvor hun bruker intuitive teknikker med cello for å skape ulike typer komposisjoner og stedsspesifikke arbeider. Her er meningen at instrumentet resonerer med arkitekturen, publikummet og objektene som omgir henne. Resultatet er en altomsluttende opplevelse som utfordrer strukturene på en tradisjonell konsert.

Siden 2020 har hun jobbet som soloartist og vært involvert i en rekke musikalske prosjekter. Med sitt nyeste album, Two Duos, dykker Lee sammen med komponisten Jérôme Noetinger dypere inn i celloens uttrykksfulle stemme. Gjennom 40 minutter blir lyden fra celloen duplisert og manipuliert med økende hastighet og forvregning. Lyden fra hestehårene i buen som treffer strengene til celloen forvandler harmonier til grøssende ekko, og tilbake igjen i en slags romantisk dagdrøm. En komposisjon med fengslende elektroakustiske teksturer.

Vi anbefaler å sjekke ut Bergen Kjøtt Bar Nights tidligere på kvelden med Karina Sletten og Misery Bacon før man går på

Østre.https://www.facebook.com/events/775869460341010
Dato: torsdag 30.3.

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Åpningstid: 20:00 - 00:00

Billetter: Early bird: 100,- Dør: 150,-

Kjøp billetter