Ekko klubb- og konsert nr. 132

Ekko presenterer: presenterer:


Peder Mannerfelt (SE) kommer til Østre med energisk, provoserende og eksperimentell techno, lørdag 18. februar. Våre lokale favoritter Julie Silset og Minus Magnus spiller for og etter.

Peder Mannerfelt

For de fleste som hørte på svensk indie-pop på seint 2000-tallet, og for de som henger på Bandcamp-fanen eksperimentell techno, kjenner til den svenske techno-produsenten Peder Mannerfelt. Siden han sluttet å produsere under The Subliminal Kid aliases, har Peder Mannerfelt gjennom over et tiår produsert techno som provoserer og engasjerer i ytterkanten av eksperimentell klubbmusikk.

Det er under hans eget plateselskap Peder Mannerfelt Produktions, den eksentriske artisten setter sitt soniske fotavtrykk i skandinavisk eksperimentell techno. EP-er slik som Transmission From A Drainpipe, 3D Printed Songbook eller LP-ene som Controlling Body og Daily Routine, er alle med på å beskrive en produsent som har stålkontroll på kontemporær techno.

Liveshowene til Mannerfelt er en perfekt mutasjon som forplanter seg i lillehjernen! Energien til techno, poesien til afro og forverring av industriell punk blander seg sammen til en halv demonisk og ekstatisk fest.


Julie Silset og Minus Magnus

Men siden vi ikke klarer å begrense oss så har vi også invitert to gode Ekko-venner, som gjør dj-sett før og etter live-settet til Mannerfelt. Både Julie og Magnus har gjestet Ekko en rekke ganger med forskjellige prosjekter og bidratt som produsent og musiker på flere bergensbaserte utgivelser. De siste årene har begge vært i fronten for å fremme techno fra Bergen på lablene Ideophone Records og Mhost Likely. Dette blir en glimrende start og slutt på kvelden.

Facebook: https://fb.me/e/2ivgL5V4GPeder Mannerfelt

(Peder Mannerfelt Production / Sverige)

For de fleste som hørte på svensk indie-pop på seint 2000-tallet, og for de som henger på Bandcamp fanen eksperimentell techno, kjenner til den svenske techno produsenten Peder Mannerfelt. Siden han sluttet å produsere under The Subliminal Kid aliases, har Peder Mannerfelt gjennom over et 10 år produsert techno som provoserer og engasjerer i ytterkanten av eksperimentell klubbmusikk.

Det er under hans eget plateselskap Peder Mannerfelt Produktions, den eksentriske artisten setter sitt soniske fotavtrykk i skandinavisk eksperimentell techno. EP-er slik som Transmission From A Drainpipe, 3D Printed Songbook eller LP-ene som Controlling Body og Daily Routine, er alle med på å beskrive en produsent som har stålkontroll på kontemporær techno.

Live showene til Mennerfelt er en perfekt mutasjon som forplanter seg i lillehjernen! Energien til techno, poesien til afro og forverring av industriell punk blander seg sammen til en halv demonisk og ekstatisk fest.

Julie Silset

(Ideophone Records / Sverige)

Julie Silset er labelmanager, musikkprodusent og DJ med base i Bergen.

En dyp interesse for vinyl og techno/leftfield klubbmusikk danner grunnlaget for hennes musikk, der hun beveger seg mellom meditative atmosfærer og rett i fletta bangers!

Med hypnotisk perkusjon, industrielle teksturer blandet med atmosfæriske lydlandskaper, utforsker Silset spennet av sjangre som finnes i klubbmusikken.

Silset kombinerer modulær system, hardware-og analoge synther i sine live-sett. Live-settene henne har meditative og suggerende ambient elementer, ispedd organisk perkusjon og oppbyggende drone landskaper.

Den siste tiden har Silset opptrådt ved en rekke klubber og arrangementer slik som bestillingsverk for Festspillene og Ekkofestivalen nr. 16. Dj-sett på Hot!Hot!Hot!, Sommerøya, Shapes Festival, åpningen av Festspillutstillingen, Golden Jar, Blue Rinse, DOT og Cafe Opera, for å nevne noen. Våren 2018 spilte hun utenlands for første gang, i Hong Kong for Club Kowloon. På Vers Libre har hun sammen med Rudi Valdersnes kjørt det månedlige radioshowet “Vogel Tanzen”.

I 2018 startet hun labelet Ideophone Records sammen med Jiska Huizing og Rudi Valdersnes, med ambisjon om å gi ut elektronisk- og elektroakustisk musikk for eventyrlystne dansere og lyttere på vinyl og digitalt. Labelet kuraterer også egne klubb eventer året rundt. Silset har medvirket på to utgivelser – I 2022 ga hun ut en remix-låt sammen med Rudi Valdersnes på Mhost Likely, og i 2021 ga hun ut på eget label i samarbeid med Jiska Huizing og deres duoprosjekt JIJU.Minus Magnus

(Mhost Likely / Norge)

Som en av Norges mest spennende techno-navn, står Minus Magnus med sin blanding av moderne, hard og rå techno; og med hint fra Breaks, EBM og 90s Rave musikk. Som DJ og produsent resonnerer hans grep på techno ved å kombinere det skitne og analoge med eksperimentelle lyder med kroppslige rytmer og euforiske atmosfærer
Fra å være en tidligere techno- og trance-DJ fra landsbygda i Lofoten, via å være studioprodusent av all slags musikk, har Minus Magnus funnet tilbake til røttene og gjør det han elsker mest.

Det er fra dansegulvet denne artisten og DJ-en lærte sine enestående intuisjoner for lydene som får publikum til å vibrere. Kontinuerlig øvelse og dedikasjon har formet metodene hans. Kjent for sine mikseferdigheter, er det likevel utvalget som virkelig skiller seg ut - en solid kuratert blanding av techno traxx - en sweet spot mellom spor som henger sammen via vibe og stil.

Også tilknyttet det norske lablet Most Likely, som label manager og A&RDato: lørdag 18.2.

Sted: Østre, Fongaard 2.etg
Østre

Åpningstid: 23:00 - 03:00

Billetter: 150 kr

Kjøp billetter