2023-11-25 - Lost Girls

Lost Girls

(Smalltown Supersound)

Lost Girls består av duoen Jenny Hval og Håvard Volden, som har vært musikalske samarbeidspartnere i mange år, også i Jennys soloprosjekt. Lost Girls’ musikk tar en mer løssluppen form enn soloprosjektet, og har fått god mottagelse internasjonalt. Deriblant i Pitchfork, hvor debutalbumet Menneskekollektivet fikk den gjeve bemerkelsen Best New Music i 2021.

Duoen er nå aktuelle med sitt andre album Selvutsletter på det velrenommerte plateselskapet Smalltown Supersound. Albumet har allerede fått mye oppmerksomhet, og ble av Loud And Quiet kåret til ukas album av Loud And Quiet, som treffende nok beskrev det som «a record to sit with, to get lost in». Der forgjengeren Menneskekollektivet preges av lange, ekspanderende lydflater drevet framover av klubb-beats, tar Selvutsletter uttrykket et steg videre. Store deler av albumet ble til ved at gitarist Håvard lagde gitardeler som Jenny senere stykket opp og omorganiserte. Tekstlig kretser albumet rundt motiver hentet fra Jennys ungdomstid: kveldsturer i bybildet, bandøvinger på 90-tallet og Internettets spede begynnelseDato: fredag 24.11.

Åpningstid: 19:30 - 00:00

Tid: 20:00 - 23:00

Sted: Østre

Billetter: 120,- earlybird / 180,- dør

Lost Girls