Ekko konsertserie nr. 29


Ekko og Festspillene samarbeider om å presentere elektronisk musikk i teltscenen Melodonten denne kvelden. I et mangfold av spennende artister og uttrykk er det i underskogen at det utvikles og eksperimenteres, samtidig som elementer og stilarter til stadighet plukkes opp og adopteres av mer kommersiell popmusikk. Som kurator og arrangør jobber Ekko med alt fra eksperimentell samtidsmusikk til intens elektronisk klubbmusikk.


Jessy Lanza

(Hyperdub - CAN)

Kanadiske Jessy lanza har gjort seg bemerket med en rekke unike utgivelser på det futuristiske plateselskapet Hyperdub. Med bakgrunn fra både jazz og klassisk musikk (hun kan traktere tangenter på en utmerket måte). På albumet «Pull My Hair Back» viser hun tydelig sitt sterkeste kort -  stemmen. Fra sensuell og hviskende på tittelsporet til konfronterende og forvridd på «5785021» - Jessy har den nødvendige evnen som skal til for å gjøre ord om til magi. Hun henter inspirasjon fra R&B, dub og pop når hun elegant manøvrerer mellom alle synthene med sin silkemyke stemme. Lydmessig er musikken hennes mer nedstrippet enn kontemporær pop - det er mer rom til de musikalske delene og som et resultat av dette fremstår låtene stilsikre og gjennomarbeidet. 

Jessy Lanza

(Hyperdub - CAN)

Men hun er også i konstant utvikling som musiker og komponist -  på sin nyeste låt «It means I love you» flørter hun for eksempel med Afrikansk Shangan Electro - hvor rytmene og tempoet vanligvis kan gi enhver unividd lytter adrenalinsjokk, men i Jessys tolkning blir utrykket og tempoet kun engasjerende og stilrent toppet med en kjølig melodi . Jessy Lanza lager eksperimentell pop i særklasse - noe vi aldri kan få nok av

Konserten presenteres i samarbeid med Festspillene i BergenDato: mandag 30.5.

Sted:

Åpningstid: 21:00 - 23:00

Billetter: Billetter 105,- / 80,-