Ekko klubb - & konsertserie nr. 138

Ekko x Østre presenterer:


Hekla byr oss inn på isbre-skrekk og sirenesang fremført på thermin. I etterkant av konserten har vi invitert inn det nye kollektivet Klubb Kyberia, som spiller i baren i første etasje og på Vestre senere på kvelden.


Hekla

(Phantom Limb / Island)

Islandske Hekla (Hekla Magnúsdóttir) lager minimalistisk og rytmeløs musikk som både er mørk og magisk.Hekla er en komponist som forsker på det elektroniske instrumentet thermin, og har delt scene med artister som Lorain James, Josephine Foster, Apparat Organ Quartet m.fl og har opptrådt på Sónar Reykjavík, Southbank Centre London ++.

Den islandske artisten lager musikk utelukkende med terminen og resultatet er utenomjordisk sirenesang som både er grøssende og vakker. Therminen spilles uten direkte berøring, som kun kan spille én tone om gangen. Lyden minner gjerne om en fiolin eller cello og blir ofte referert som «sfærenes musikk» og «etermusikk».

Heklas debutalbum «Á» ble skrevet og innspilt av Hekla i hjemmestudioet hennes i Berlin. Da hun flyttet tilbake til Island fortsatte hun å spille inn musikk på therminen, og lagde en ny EP kalt «Sprungur», som hun selv beskriver som isbre-skrekk. Hekla mottar jevnlige utmerkelser for produksjonene sine og er en svært aktiv del av den islandske musikkscenen.Klubb Kyberia: Marshion, Ungelillemy, 9k & bb


Klubb Kyberia er et nyetablert klubbkonsept basert i Bergen og Oslo bestående av Marshion, Ungelillemy, 9k og bb. Gjengen bak konseptet utforsker de mindre etablerte elektroniske dansemusikk sjangrene som hyperpop, breakcore og dekonstruert klubbmusikk. De sier selv at de er fysisk manifestasjon av internettet, inne på klubben.Dato: torsdag 31.8.

Sted: Østre

Åpningstid: 19:00 - 01:45

Billetter: 120,- (billett gjelder for både konsert & klubb)

Kjøp billetter