Ambient søndag vol. 2

Ekko presenterer:

Ambient søndag vol. 2Ekko og Østre inviterer til et utbredt men ukonvensjonelt konsertkonsept i Bergen: ambient søndager.

Ambient søndager skal tilby en alternativ sonisk reise inn i ambientmusikken og alle dens varianter: himmelske pads, langsomme perkusjonsjam, delta bølger, kvadrafoni og østlige strenger. Live eller dj format.

I den andre utgaven av ambient søndag har vi gleden av å presentere hele to live-sett. Svensk og norsk improvisasjon i skjønn harmoni levert av Johanna Knutsson (SE) og North Atlantic OSC (NO).

Først ut denne søndagen er svensken Johanna Knutsson. Knutsson kommer helt fra Malmø for anledningen og vil presentere et ambient sett basert på improvisering. Hennes nysgjerrighet på musikkens grenser vises tydelig i hennes siste prosjekter som «Tollarp Transmissions» (Kontra-Musik, 2019) og «Dingsbums Homage» (Patience, 2022) to fargerike og emosjonelle album.

«North Atlantic OSC» er det nye live-prosjektet til Marius Bakke og Lars Andreas Forthun. Prosjektet tar utgangspunkt i ambisonics teknologi hvor de ønsker å ta med publikum på en reise inn i et altomsluttende lydlandskap inspirert fra det nordatlantiske området.

For å sette kirsebæret på toppen vil videokunstner Ola Lysgaard sette det visuelle til musikken. Vi sørger også for kaffe, som er inkludert i billetten, og setter frem stoler og puter i Fongaard.

Velkommen - kom inn og son ut.


Johanna Knutsson

(Kontra–Musik / SE)

Johanna Knutsson skiller seg ut både på scenen, i studioet, og på vinyl med sin unike tilnærming til musikk. I en alder av 24 år byttet hun ut sitt hjemlige Sverige med Berlins natteliv, en beslutning som skulle vise seg å være langt mer enn et midlertidig eventyr.

Med over et tiår i bransjen har hun ikke bare blitt en av Sveriges fineste eksporter, men også grunnlagt to plateselskaper, UFO Station og ZODIAC 44, sistnevnte i samarbeid med Luca Lozano fra Klasse Wrecks.Knutssons DJ-sett, live-sett og produksjoner bærer preg av en idiosynkratisk stil som balanserer det funksjonelle med det uortodokse, og trekker lytteren inn i de mer eksentriske hjørnene av dansegulvet. Hennes musikk, kjennetegnet ved UFO Station Recordings, søker å nå utover de tradisjonelle grensene for techno og house. Knutsson fortsetter å utforske og utvikle musikken sin, alltid med en klar visjon og en vilje til å improvisere.

Hennes nysgjerrighet på musikkens grenser vises tydelig i hennes siste prosjekt, «Tollarp Transmissions» (Kontra-Musik, 2019), en fargerik, vakker og emosjonell ode til hjembyen sin i Sverige..

Dato: lørdag 16.3.

Sted: Østre, Fongaard 2.etg

Åpningstid: 14:45 - 17:00

Billetter:

100kr

Kjøp billetterlørdag 16.3.


Østre - Hus for lydkunst og elektronisk musikk
Ambient søndag vol. 2