2024-05-17 - Idjut Boys

Idjut Boys

(U-star / England)

Idjut Boys, bestående av Conrad McDonnell og Dan Tyler, har vært ledende skikkelser innenfor dansemusikken siden de først trådte inn i scenen i det pulserende hjertet av housemusikkens gyldne æra. Fra de tidlige dager da elementer av dub, funk, disco og selv popmusikk ble flettet sammen med de harde maskinlydene fra Acid House, har duoen skapt sin egen nisje. Med en bakgrunn preget av samarbeid med DJ Harvey, har Idjut Boys klart å skape en esoterisk blanding av musikalske influenser som strekker seg fra dub til pop gjennom 4/4 klubbmusikk over de siste tretti årene.

Idjut Boys har hatt en betydelig innvirkning på norske dj-er og musikkformidlere, spesielt siden Olle Abstract først introduserte dj-duoen til Skansen i Norge på nittitallet. Deres allsidige tilnærming i DJ-boksen og deres nerdete musikkappresiasjon har gjennom generasjoner resonert på den norske DJ-sirkelen, og har gjort Tyler og McDonnell til kjente navn blant de med en oppriktig musikkinteresse i Norge.

Dan Tylers forbindelse med Norge har blitt enda dypere etter hans nylige flytting til Oslo. Idjut Boys sitt samarbeid med Bjørn Torske, Prins Thomas, og Smalltown Supersound, og det kommende prosjektet – en remix av den sjarmerende og talentfulle Torske – understreker den kontinuerlige musikalske dialogen mellom Idjut Boys og den norske elektroniske scenen.

Denne langvarige tilknytningen til Norge, og samarbeidet med sentrale skikkelser som Bjørn Torske, belyser ikke bare Idjut Boys' evne til å krysse musikalske og geografiske grenser, men også deres rolle i å forme og inspirere dansemusikkmiljøet på tvers av landegrensene. Det står som et vitnesbyrd om duoenes varige innflytelse og deres kontinuerlige søken etter musikalsk innovasjon og samarbeid.
Dato: torsdag 16.5.

Tid: 21:00 - 00:45

Sted: Østre, Fongaard 2.etg

Billetter:

300,- ved forhåndskjøp
350,- ved døren

Idjut Boys